Η Αστυνομία, σύμφωνα με πληροφορίες του Πρώτου ΘΕΜΑτος, έχει επαρκή στοιχεία στη διάθεσή της που τεκμηριώνουν  ότι δολοφόνος της 20χρονης Καρολάιν είναι ο σύζυγός της  Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος

Ο Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος, ο σύζυγος της 20χρονης Καρολάιν Κράουτς είναι σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η αστυνομία και τα οποία κρίνονται επαρκή, ο δολοφόνος της.

Τα στοιχεία που κατά την αστυνομία τεκμηριώνουν την ενοχή του 32χρονου πιλότου προέρχονται κυρίως από την ανάλυση με τη βοήθεια της τεχνολογίας των στοιχείων που προέρχονται από κάμερα, τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού, αλλά και το βιομετρικό ρολόι της 20χρονης μητέρας που έδειξε την πραγματική ώρα του θανάτου της, που δεν συνέπιπτε με όσα είχε καταθέσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος.

Η αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε χθες, όταν η αστυνομία έχοντας τα νέα στοιχεία στη διάθεσή της ζήτησε από τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο να επιστρέψει στην Αθήνα από την Αλόννησο για να εξεταστεί εκ νέου, βάσει των καινούργιων στοιχείων. Για να μη δείξουν πόσο σοβαρά ήταν τα στοιχεία αυτά και τον «τρομάξουν» έκαναν δεκτό το αίτημά του να παραμείνει άλλη μια μέρα στην Αλόννησο, προκειμένου να είναι παρών στο μνημόσυνο για την άτυχη Καρολάιν Κράουτς, τη μητέρα της ενός έτους Λυδίας.

Μετά το μνημόσυνο, όπως έκανε γνωστό ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας, σε έκτακτες ανακοινώσεις λίγο μετά τις πεντέμισι το απόγευμα σήμερα, ο πιλότος παρελήφθη από πλωτό μέσο οδηγήθηκε στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα.

Από εκείνη την ώρα -“νωρίς το πρωί”, είπε ο κ.Σκρέκας- κατέθετε στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ, στο τμήμα Ανθρωποκτονιών. Ωστόσο, οι απαντήσεις του δεν είναι πειστικές σε σχέση με τα επαρκή στοιχεία ενοχής που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία.

Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα, το ζευγάρι φαίνεται να καυγάδιζε εκείνο το βράδυ και μάλιστα, φέρονταν να μην τα πήγαιναν καλά επί μήνες με την Καρολάιν να ήταν αποφασισμένη να φύγει μαζί με το παιδί.

Άρχισε να ζορίζεται την τελευταία στιγμή 

Ο 32χρονος πιλότος φέρεται να είχε περιέλθει σε πολύ δύσκολη κατάσταση το τελευταίο διάστημα καθώς έβλεπε ότι η πίεση από την αστυνομία ήταν συνεχής και έπαιρνε μικρές ανάσες όταν διαρρέονταν πληροφορίες περί αλλοδαπών υπόπτων.

Η αστυνομία ωστόσο, εδώ και μέρες ήταν πεπεισμένη ότι ποτέ δεν είχε γίνει ληστεία στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών, αλλά ό,τι έγινε έγινε ανάμεσα στο ζευγάρι. Ο σύζυγος φέρεται ότι μετά τη δολοφονία, άφησε δίπλα στο άψυχο σώμα της γυναίκας του το μωρό τους, το οποίο βρήκε λίγες ώρες αργότερα ο αστυνομικός που το κράτησε στην αγκαλιά του. Μάλιστα, ενώ ισχυριζόταν ότι οι «ληστές» που περιέγραψε και έφτανε μέχρι και το όριο της «αναγνώρισης» σκότωσαν και τον σκύλο, φαίνεται ότι το σκυλάκι ήταν δεμένο από την κουπαστή στη σκάλα της μεζονέτας και κρεμάστηκε από το λουρί του πάνω στη φασαρία.

Η αντίστροφη μέτρηση για την εξιχνίαση της δολοφονίας ξεκίνησε όταν τα εγκληματολογικά εργαστήρια έδωσαν τις απαντήσεις που είχαν ζητήσει οι έμπειροι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών για τα συγκεκριμένα αντικείμενα (κάμερα, κινητό Αναγνωστόπουλου, ρολόι της Καρολάιν). Η τεχνολογία άλλωστε είναι απόλυτος σύμμαχος πλέον στην εξιχνίαση εγκλημάτων.

Ετσι, όπως είπε νωρίτερα σήμερα το απόγευμα ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Απόστολος Σκρέκας ζητήθηκε από τον 32χρονο να μεταβεί και πάλι στο Ανθρωποκτονιών. Αυτό έγινε χθες, καθώς όπως είπε «τα στοιχεία δεν μπορούν να περιμένουν». Ωστόσο, σεβάστηκαν την επιθυμία του να είναι παρών στο μνημόσυνο για την 20χρονη γυναίκα του και έτσι, αμέσως μετά την τελετή σήμερα, μεταφέρθηκε με πλωτό μέσο στη Σκιάθο και από εκεί αεροπορικώς στην Αθήνα. Οδηγήθηκε απευθείας στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, όπου οι εξηγήσεις του δεν πείθουν και δεν καλύπτουν τα κενά…

Τα στοιχεία που δένουν την υπόθεση 

Βασικό στοιχείο που έχει προκύψει είναι το βιομετρικό ρολόι που φορούσε στον καρπό της η 20χρονη Καρολάιν.

Το βιομετρικό ρολόι της άτυχης κοπέλας δείχνει, σύμφωνα με την επεξεργασία που έχει γίνει, να ανεβοκατεβάζει παλμούς και κάποια στιγμή να σταματάει καταγράφοντας με αυτό τον τρόπο την ακριβή ώρα θανάτου της νεαρής μητέρας.

Υπάρχει μια χρονική απόκλιση από την αρχική κατάθεση που έδωσε ο 32χρονος Χαράλαμπος Αναγνωστόπουλος και γι’ αυτόν το λόγο θα πρέπει να συζητήσει και πάλι με τους αστυνομικούς του τμήματος Ανθρωποκτονιών.

Επιπροσθέτως, η κάμερα που υπάρχει στο σπίτι φέρεται να κατάγραψε τις τελευταίες λεπτομέρειες λίγο πριν τη μια τα ξημερώματα της μοιραίας βραδιάς. Σε αυτές τις εικόνες που έχουν στη διάθεση τους οι αστυνομικοί φαίνεται ο 32χρονος σύζυγος της Κάρολαιν, Μπάμπης, να είναι ξαπλωμένος στον καναπέ του ισογείου και να κρατάει στα χέρια του το μωρό.