Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος μετά από βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την δολοφονία της 20χρονης συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα πως ο κατηγορούμενος πρέπει να οδηγηθεί στο εδώλιο για τη δολοφονία της Καρολάιν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021.

Γλυκά Νερά: Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος παραπέμπεται σε δίκη με «βαρύ» κατηγορητήριο

Σε δίκη παραπέμπεται ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Ο 33χρονος προφυλακισμένος πιλότος παραπέμπεται σε δίκη για δύο κακουργήματα, ανθρωποκτονία από πρόθεση τελεσθείσα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και κακοποίηση ζώου καθώς και για δύο πλημμελήματα, ψευδή καταγγελία, επειδή κατέστησε άλλους ύποπτους των πράξεών του και ψευδή κατάθεση κατ’ εξακολούθηση.

Οι δικαστές υιοθέτησαν πλήρως την εισαγγελική πρόταση του εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιώργου Νούλη, ο οποίος χαρακτήριζε ανάλγητο, ψυχρό και μεθοδικό τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο.

Στην 24σελιδη πρότασή του ο εισαγγελικός λειτουργός είχε περιγράψει καρέ-καρέ το σκηνικό του άγριου εγκλήματος που στήθηκε από τον κατηγορούμενο στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών.

Όπως ανέφερε ο κ.Νούλης: «μετά και την συγκεκριμένη πολλοστή θερμή φιλονικία του ζεύγους, ο κατηγορούμενος αποφάσισε να προχωρήσει στην εκτέλεση σχεδίου εξόντωσης της συζύγου του, που από καιρό καλλιεργούσε στην σκέψη του, με σκοπό να απαλλαγεί από την παρουσία της και να απομείνει μόνος με το παιδί τους. Το σχέδιο του αυτό αποτελούνταν από δύο μέρη, αφενός μεν την φόνευση της Κράουτς, αφετέρου δε την εμφάνιση του θανάτου της ως προϊόν εγκληματικής ενέργειας τρίτων αγνώστων δραστών προς αποφυγή τον δικών του ποινικών ευθυνών».

Παράλληλα, ο κ. Νούλης κάνει λόγο για «θρασύτητα και έλλειψη μεταμέλειας» εξηγώντας ότι αυτό «προκύπτει από την άνεση και την παρουσία και συμμετοχή του ως «τεθλιμμένου χώρου» στις θρησκευτικές τελετές μνήμης της φονευθείσας από τον ίδιο συζύγου του και τον κυνισμό και την φιλαυτία που επέδειξε ακόμη και μετά την ομολογία των πράξεών του καθώς επιχείρησε να δικαιολογήσει το ψευδές σκηνικό ληστείας που επεξεργάστηκε απεργάστηκε προς αποφυγή των ποινικών ευθυνών του ως προερχόμενο από το ενδιαφέρον του «η κόρη του να μεγαλώσει τουλάχιστον με τον πατέρα της». Ήτοι ο ίδιος να απολαύσει την πατρότητα και την ανατροφή ενός παιδιού από το οποίο βίαια στέρησε από την βρεφική του ηλικία την μητέρα του, ντροπή αυτό ούτε καν θα θυμάται!».