Σαν χάρτινος πύργος γκρεμίστηκε ο διαγωνισμός της Εκκλησίας για το περίφημο Ορφανοτροφείο της Βουλιαγμένης, το αποκαλούμενο και «φιλέτο των φιλέτων» της εκκλησιαστικής περιουσίας, που ως συνήθως οδηγήθηκε σε χέρια αλλόθρησκων, τούτη την φορά Εβραίων, ενώ την προηγούμενη το διαμάντι της αθηναϊκής Ριβιέρας, τον Αστέρα Βουλιαγμένης, είχαν αποκτήσει μωαμεθανοί (Άραβες και Τούρκοι)!

Στην προσέγγιση μας δεν υπάρχει καμία ρατσιστική προσέγγιση!

Ωστόσο είμαστε υποχρεωμένοι να τονίσουμε ότι τα πολύτιμα περιουσιακά στοιχεία της Εκκλησίας αποτελούν ως επί το πλείστον δωρεές πιστών, που για την θρησκεία τους παραχώρησαν τα υπάρχοντα τους!

Και είμαστε βέβαιοι ότι οι πιστοί δωρητές δεν θα επιθυμούσαν οι δωρεές τους να μεταπωληθούν σε αλλόθρησκους!

Αλήθεια τι λένε για όλα αυτά οι Άγιοι Πατέρες και οι πιστοί Μητροπολίτες;

Μπορούν τα ευρώ να ακυρώσουν την πίστη; Υπερβαίνει άραγε το χρήμα την Ορθοδοξία;

Επί του προκειμένου! Ο διαγωνισμός κατέπεσε, γκρεμίστηκε, μετά από παρέμβαση όπως φημολογείται του Αρχιεπισκόπου!

Και τούτο διότι η προσφυγή του πασίγνωστου εφοπλιστή (ο οποίος διαθέτει οικία στην περιοχή των 80 στρεμμάτων) που θεωρητικά ήρθε δεύτερος γιατί δεν του επιτράπηκε παρανόμως όπως ισχυρίζεται να βελτιώσει την αρχική προσφορά του, έφθασε στα αυτιά του Αρχιεπισκόπου, αλλά και του περίφημου «Ανιψιού» ο οποίος φέρεται να μην υπαναχώρησε στις προσεγγίσεις που επιδιώχθηκαν και οι οποίες απέτυχαν (για άγνωστους λόγους)!

Ακίνητο της αρχιεπισκοπής στη Βουλιαγμένης.

Ο επώνυμος εφοπλιστής εμμέσως πλην σαφώς κατήγγειλε ότι ο διαγωνισμός ήταν «κομμένος και ραμμένος» για Ισραηλινό επιχειρηματία που βρίσκεται πίσω από τα Εβραϊκά ξενοδοχειακά συμφέροντα που έχουν αποκτήσει όλο το κέντρο της Αθήνας και απολαμβάνουν τεράστιων προνομιακών χρηματοδοτήσεων από τράπεζες, αλλά και απευθείας αναθέσεις!

Φημολογείται ότι τα εν λόγω εβραϊκά συμφέροντα έχουν αποκτήσει στενές σχέσεις με προβεβλημένο παραγωγικό Υπουργό, αλλά και πρώην προφυλακισμένο επιχειρηματία της Ενέργειας με τον οποίο δραστηριοποιούνται στην παραγωγή κάνναβης μέσω μονάδας στην Κόρινθο!

Στην περίεργη αυτή υπόθεση του διαγωνισμού για το Ορφανοτροφείο αναδύεται οσμή σκανδάλου, όπου κομβικό ρόλο φέρεται να διαδραμάτισαν δύο πρόσωπα που σχετίζονται με την Εκκλησία: ένας δικηγόρος «του συστήματος», που είναι μέσα στα πολιτικά – και όχι μόνο – πράγματα και ένας γνωστός νταραβεριτζής της πιάτσας που έχει αποκτήσει πλέον εξειδίκευση σε θέματα εκκλησίας, από διαγωνισμούς μέχρι τρούλους και καμπαναριά!

Περίεργη ακόμη θεωρείται η στάση του Δήμου Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης ως προς τον συγκεκριμένο διαγωνισμό καθώς μέχρι πρότινος «είχαν σηκώσει τον κόσμο» με τις διαμαρτυρίες και τις μεγαλοστομίες! Γιατί άραγε υπαναχώρησαν; Τι συνέβη; Τι μεσολάβησε;

Ακούγεται πάντως, πως παρά την επιθυμία του Αρχιεπισκόπου και την εντολή που φέρεται να έδωσε, υπάρχουν μεθοδεύσεις για επανάληψη της διαγωνιστικής διαδικασίας μόνο των δύο: του Εβραίου και του Εφοπλιστή, που έχει ασπαστεί επίσης την εβραϊκή θρησκεία!

Αληθεύει; Και αν ναι είναι νόμιμη και ηθική; Πως ένας διεθνής διαγωνισμός θα μεταβληθεί σε μονομαχία των δύο;

Τι λέει για όλα αυτά ο Αρχιεπίσκοπος; Είναι σε γνώση του;

Συνεχίζεται …

Διαβάστε ακόμη: