Μετα το κερί με άρωμα αιδοίο, μία άλλη διαφήμιση στο Goop, το ηλεκτρονικό κατάστημα της ηθοποιού Γκουίνεθ Πάλτροου, προκάλεσε «χιονοστιβάδα» σχολίων και αντιδράσεων στα social media.

Ο λόγος για την “Diapér“, μια πάνα πολυτελείας, μίας χρήσης, «με επένδυση από παρθένο μαλλί αλπακά και κλιπ με πολύτιμους λίθους κεχριμπαριού, γνωστούς για τις αρχαίες συναισθηματικά καθαρτικές τους ιδιότητες.»

Η διαφήμιση στο Instagram διατείνεται πως κάθε πάνα είναι εμποτισμένη με άρωμα γιασεμιού και περγαμόντου που θα αναζωογονεί το κάθε τυχερό μωρό. Η δωδεκάδα θα στοίχιζε στους γονείς 120 δολάρια – δηλαδή 10 ευρώ η κάθε πάνα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, οι πανάκριβες πάνες προκάλεσαν την οργή πολλών χρηστών. Ωστόσο κανείς από τους πλούσιους και ενθουσιασμένους γονιούς δεν κατάφερε να αγοράσει ούτε μία δωδεκάδα, και τον λόγο εξήγησε η ίδια η Πάλτροου στο αμέσως επόμενο ποστ.

«Το Goop λάνσαρε μια πάνα πολυτελείας μίας χρήσης, για 120 δολάρια την δωδεκάδα. Και πάρα πολλοί εξοργίστηκαν. Αυτό είναι καλό. Ήταν σχεδιασμένο να μας εκνευρίσει. Γιατί αν το να αντιμετωπίζουμε τις πάνες ως προϊόν πολυτελείας σας εξοργίζει, εξίσου θα πρέπει να εκνευρίζεστε και με την φορολόγησή τους ως προϊόν πολυτελείας. Η Diapér είναι ένα ψεύτικο προϊόν, με στόχο να ρίξει σε φως σε ένα πραγματικό πρόβλημα. Παρά την απόλυτη ανάγκη για πάνες, σε 33 πολιτείες των ΗΠΑ δεν αντιμετωπίζονται ως κάτι απολύτως απαραίτητο και φορολογούνται ως προϊόντα πολυτελείας. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μία στις τρεις οικογένειες να δυσκολεύεται να τις προμηθευτεί. Αν και η ακύρωση του φόρου δεν είναι περίπλοκη λύση, θα επέτρεπε σε πολλές οικογένειας να εξασφαλίσουν τις πάνες του επόμενου μήνα» καταλήγει η ηθοποιός, καλώντας τους ακολούθους της να στηρίξουν την καμπάνια.