Το πολύ ιδιαίτερο και άκρως χλιδάτο σπίτι της στο Μοντεσίτο στην Καλιφόρνια παρουσίασε η Γκουίνεθ Πάλτροου.

Το σπίτι αγοράστηκε το 2016, αντί 5 εκατ. δολαρίων και ανακαινίστηκε πλήρως. Η Γκουίνεθ Πάλτροού, όπως αφήνει να εννοηθεί στη συνέντευξη που έκανε για το Architectural Digest ενεπλάκη προσωπικά στην ανακαίνιση, βάζοντας το προσωπικό της γούστο σε κάθε γωνιά του νέου της σπιτιού που στεγάζει την οικογένειά της. Οπως αποκάλυψε έφτιαξε στην καρδιά της Καλιφόρνια ένα σπίτι που παραπέμπει ευθέως στην… βρετανική εξοχή, με έντονα γεωργιανά στοιχεία. Εμπνευση η ζωή της στη Βρετανία όσο ήταν παντρεμένη με τον πρώτο της σύζυγο Κρις Μάρτιν, με τον οποίο έχουν αποκτήσει δύο παιδιά τα οποία ζουν μαζί της και με τον νέο της σύζυγο, τηλεοπτικό παραγωτό Brad Falchuk, στο Μοντεσίτο.

Η Γκουίνεθ Πάλτροου που τα τελευταία χρόνια πέρα από την υποκριτική έχει αφιερωθεί στο διάσημο site της Goop και της οποίας η περιουσία υπολογίζεται στα 150 εκατ. δολάρια, ζει τα τελευταία χρόνια σε αυτό το υπέροχο πραγματικά σπίτι, με τις πολύ ιδιαίτερες γωνιές. Ενα σπίτι σίγουρα πληθωρικό, όπου η έννοια του μίνιμαλ… απλά δεν υπάρχει, με ιδιαίτερα στοιχεία και σίγουρα προσωπικη σφραγίδα. Οσο για τους γείτονές της… Οπρα Γουίνφρεϊ, Ελεν ντε Τζενερις, πρίγκιπας Χάρι-Μέγκαν Μαρκλ.

Με είσοδο… αλά Βρετανία, κουζίνα που αποπνέει ζεστασιά, ένα σαλόνι πραγματικά ιδιαίτερο και πληθωρικό και φυσικά σπα, με ένα σύστημα ντους αξίας 30.000 δολαρίων, υδρομασάζ και πισίνα, η 49χρονη Γκουίνεθ Πάλτροου έχει κάνει τη χλιδάτη βίλα της το προσωπικό της καταφύγιο.

Δωμάτιο δωμάτιο μέσα στο σπίτι της Γκουίνεθ Πάλτροου

Η Πάλτροου στο βίντεό της για το αρχιτεκτονικό περιοδικό αποκαλύπτει ότι επιμελήθηκε η ίδια προσωπικά, από το μηδέν την είσοδο του σπιτιού της, θέλοντας να θυμίζει βρετανική εξοχή.

«Νομίζω ότι έχοντας περάσει τόσο πολύ χρόνο στην Ευρώπη και έχοντας πραγματικά ερωτευτεί το γεωργιανό στιλ και αυτού του είδους τις λεπτομέρειες, ήθελα πραγματικά η είσοδος να μοιάζει με αυτόνομο, ξεχωριστό δωμάτιο. Και έτσι σκεφτήκαμε να φτιάξουμε ένα τζάκι, κάτι που συναντάς συχνά στην Ευρώπη σε μια είσοδο σπιτιού και που δίνει αυτή την πολύ ωραία αίσθηση ζεστασιάς και καλωσορίσματος καθώς μπαίνεις μέσα».

«Τα γύψινα στους τοίχους μου θυμίζουν, όπως είπα, την εποχή που ζούσα στο Λονδίνο, και είναι μια λεπτομέρεια που είναι κλασική και παραδοσιακή».

Στη συνέχεια, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός δίνει στους θαυμαστές της μια γεύση από το αγαπημένο της δωμάτιο στο σπίτι, το μπάνιο, το οποίο έχει έναν «χειροποίητο αντικέ καθρέφτη» και χειροποίητη ταπετσαρία.

Το επόμενο δωμάτιο στο οποίο συνεχίζει τη ξενάγηση η Γκουίνεθ Παλτροου, είναι η τραπεζαρία, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι επιστράτευσε τη φίλη της, την εσωτερική σχεδιάστρια Brigette Romanek, για να την βοηθήσει στην επίπλωση του σπιτιού. Οσο για το φουτουριστικό φωτιστικό στην κλασική τραπεζαρία η Πάλτροού αποκάλυψε ότι είχαν κάποιες διαφωνίες επ’ αυτού με τη διακοσμήτρια όμως εν τέλει συμφώνησαν και όπως είπε το αποτέλεσμα είναι «αρκετά δροσερό και υπέροχο»

Στη συνέχεια, η κάμερα εστιάζει στο τζάκι της, της εταιρείας Chateau Domingue, και στην ταπετσαρία που ζωγράφισε στο χέρι ο καλλιτέχνης MJ Atelier στο Λος Άντζελες.

Η κουζίνα, η οποία διαθέτει παλιά πορτογαλικά πλακάκια, σχεδιάστηκε από τους αρχιτέκτονες που έφτιαξαν το σπίτι της, τους Roman and Williams, με έδρα τη Νέα Υόρκη. Εξήγησε δε, τη σημασία που έχει η ανοιχτή κουζίνα ώστε να μπορεί να μαγειρεύει ενώ ταυτόχρονα μιλά με τα παιδιά της, την 17χρονη Απλ Μάρτιν και τον 15χρονο Μος Μάρτιν.

Η Πάλτροου αποκάλυψε ότι για να φτιάξει το σπίτι της πήρε σε πολλές φορές έμπνευση από το Pinterest, όπως για το γύψινο κάλυμμα του τζακιού της στην κουζίνα.

Σε ότι αφορά το σαλόνι της το αποκάλεσε… τρελό, καθώς συγκερνά πολλά και διαφορετικά στιλ, όπως ένα μαρμάρινο μπαρ, έναν καναπέ-κούνια και φωτιστικά εμπνευσμένα από το συγκρότημα Guns N’ Roses.