Όπως εξήγησε σε δηλώσεις της στον ΣΚΑΙ, στο νοσοκομείο Σωτηρία αυτή τη στιγμή καταγράφεται ο μεγαλύτερος αριθμός ασθενών από την αρχή της πανδημίας με περισσότερους από 230 νοσηλευόμενους.

Σχετικά με τα εμβόλια η κ. Γκάγκα δήλωσε ότι είναι απολύτως ασφαλή και πρόσθεσε ότι όσοι έχουν κάνει τη δεύτερη δόση έχουν πάρα πολύ μικρή πιθανότητα να μεταδώσουν τον ιό. Νωρίτερα, τον κώδωνα του κινδύνου, για κορύφωση του τρίτου κύματος της πανδημίας τον Μάιο, κοντά στο Πάσχα, έκρουσε από την πλευρά του ο καθηγητής Περιβαλλοντικής και Υγειονομικής Μηχανικής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης.

Μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η πληρότητα στις ΜΕΘ θα φτάσει στο 100% στις 21 Μαρτίου.

«Η πίεση θα αυξηθεί, γιατί θα υπάρξει και η διασπορά των μεταλλαγμένων στελεχών και η διασπορά του κυρίαρχου στελέχους στην ελληνική κοινότητα. Στην κορύφωση του το τρίτο κύμα θα φτάσει τον Μάιο, γύρω στο Πάσχα, αλλά ίσως μια κρίσιμη ημερομηνία είναι η 21η Μαρτίου, οπότε και θεωρώ ότι θα υπάρχει πίεση στις ΜΕΘ της Αττικής. Αυτή τη στιγμή η πληρότητα τους βρίσκεται στο 65% και την 21η Μαρτίου εκτιμώ ότι θα φτάσει στο 100%, αν δε ληφθούν μέτρα», δήλωσε χαρακτηριστικά στον ΣΚΑΪ ο κ. Σαρηγιάννης.