Αναταραχή στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχουν προκαλέσει οι αναφορές του Στέφανου Κασσελάκη, σύμφωνα με τον οποίο σημειώθηκε «θαύμα» κατά στην βάφτισή του.

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «σοκαριστική» την αναφορά του προέδρου και αφετέρου σημείωσε με νόημα ότι ««η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε».

«Θαύματα η αριστερά δεν είχε ποτέ στον πολιτικό της λόγο. Όλα τα δημοκρατικά κόμματα δεν είχαν. Αυτά ανήκουν σε κάποιους ιδιαίτερους πολιτικούς χώρους», πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

Μάλιστα, σημείωσε με νόημα ότι «κανείς ορθολογιστής άνθρωπος δεν μιλάει για τέτοια πράγματα», ενώ κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση γιατί το είπε αυτό ο Στέφανος Κασσελάκης, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αρκέστηκε να απαντήσει: «Δεν ξέρω γιατί το είπε, πρέπει να ερωτηθεί ο ίδιος», σημειώνοντας ότι «δεν είναι καλό στοιχείο. Αυτή η αναφορά στα θαύματα ήταν σοκαριστική, εμένα μου ήταν σοκαριστικό».

Επιπλέον, ο Γιώργος Τσίπρας φρόντισε να στείλει το μήνυμα ότι «το κόμμα μέχρι πέρσι μπορεί να είχε πολλά στραβά, η μετάλλαξη όμως είναι κάτι άλλο και δεν την θέλει ο κόσμος του ΣΥΡΙΖΑ. Ό,τι κι αν ήταν αυτό που εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, ήταν η ψυχή μας».

Ερωτηθείς αν αποδέχεται την ιδεολογική μεταστροφή του ΣΥΡΙΖΑ, απάντησε αρχικά «ποιος δέχεται να αλλάξει την ψυχή του;» για να συμπληρώσει ότι «το κόμμα θα παραμείνει κόμμα του Αλέξη Τσίπρα αν θέλει να πάμε μπροστά και να εκφράσουμε την προοδευτική παράταξη».

Τέλος, ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε – όπως είχε κάνει και ο Παύλος Πολάκης με συνέντευξή του στην «Αυγή» – ότι «η εκλογή Κασσελάκη έγινε για αλλάξουμε τα στραβά, όχι για να μεταλλαχθούμε, όχι για να αλλάξουμε την ψυχή μας».

Διαβάστε ακόμη: