Εκείνος είναι ένας από τους πιο καταξιωμένους βραβευμένους σκηνοθέτες και εκείνη μία βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός. Ο Γιώργος Λάνθιμος βρήκε στο πρόσωπο της ταλαντούχας Emma Stone τη νέα του μούσα και απόψε το βράδυ διεκδικούν με την ταινία Poor Things 11 Όσκαρ.

Η Emma Stone και ο Γιώργος Λάνθιμος γνωρίστηκαν τον Ιούνιο του 2015 σε ένα καφέ. Εκείνη, ήταν μόλις 26 ετών τότε και έκανε πρόβες για την ταινία «La La Land» – όπου πήρε και το Όσκαρ Α’ Γυναικείου Ρόλου – και εκείνος είχε στα σκαριά την «Ευνοούμενη». Ο καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης ήθελε διακαώς την Emma Stone για πρωταγωνίστριά του και την προσέγγισε. Έκτοτε οι δυο τους έχουν συνεργαστεί αρκετές φορές, με τελευταία την πρόσφατη ταινία του Λάνθιμου, «Poor Things», η οποία κέρδισε τον Χρυσό Λέοντα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Μάλιστα, όταν η χολιγουντιανή σταρ πήγε στη συνάντηση με τον Γιώργο Λάνθιμο, ήταν προετοιμασμένη να συναντήσει έναν «τρομακτικό άνδρα» όμως, οι δυο τους «τα βρήκαν» από την αρχή.

«Είχα δει τον Κυνόδοντα και ήμουν προετοιμασμένη όχι μόνο για το ύφος του, αλλά για όλα. Μου φάνταζε, η αλήθεια, προτού τον γνωρίσω κάπως τρομακτικός. Είμαι ένα κορίτσι από την Αριζόνα και αυτός ένας τύπος από την Αθήνα. Δεν καταλαβαίνω πώς ακριβώς λειτούργησε όλο αυτό, καθώς δεν θα μπορούσαν να υπάρξουν πιο ετερόκλητες προσωπικότητες, αλλά είναι εκπληκτικό ότι συνέβη» είχε πει η Emma Stone στους New York Times.

Στα γυρίσματα της «Ευνοούμενης» κατάλαβαν πως διασκέδαζαν δουλεύοντας μαζί και επικοινωνούσαν μόνο με ένα νεύμα. Πριν καν τελειώνει η ταινία είχαν αρχίσει να σχεδιάζουν το «Poor Things».

Η ηθοποιός ήταν παρούσα στην πρεμιέρα της «Βλήχης» στην Αθήνα μαζί με τον Γιώργο Λάνθιμο πριν μερικά χρόνια.

Ο Λάνθιμος και η Emma Stone έχουν συνεργαστεί επίσης, στην ακυκλοφόρητη ταινία «Kinds of kindness». Μάλιστα, οι δυο τους αποκάλυψαν πως έχουν γυρίσει μία ταινία στην Ελλάδα για την οποία δεν έχει γίνει τίποτα γνωστό.

«Του έχω τυφλή εμπιστοσύνη. Είναι πολύ σπάνιο να αισθάνεσαι πως ό,τι κι αν κάνεις, έχεις πάντα την προστασία του σκηνοθέτη σου».

Πριν λίγο καιρό, οι δύο καλλιτέχνες είχαν δώσει κοινή συνέντευξη και σε ένα βίντεο έδειξαν… πόσο καλά γνωρίζει ο ένας τον άλλον. Η χημεία στο βίντεο ρέει ανεμπόδιστη…

Διαβάστε ακόμη: