Το «Oppenheimer», η ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για τη δημιουργία της ατομικής βόμβας, βραβεύθηκε σε οχτώ συνολικά κατηγορίες στην 29η τελετή απονομής των Critics Choice Awards, των βραβείων που απονέμει η Ένωση Κριτικών (Critics Choice Association) αναγνωρίζοντας επιτεύγματα στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο, τα οποία θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ.

Το επικό φιλμ, που έχει καταγράψει έσοδα τα οποία ξερνούν το 1 δισ. δολάρια, αναδείχθηκε η καλύτερη ταινία της περασμένης χρονιάς από την Ένωση Κριτικών, ενώ απέσπασε και ακόμη εφτά διακρίσεις, μεταξύ άλλων για τη σκηνοθεσία, το μοντάζ, τη μουσική της αλλά και την ερμηνεία του Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, που απέσπασε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου.


Στην ομιλία αποδοχής του βραβείου του ο Νόλαν ευχαρίστησε τους κριτικούς που «έπεισαν το mainstream κοινό ότι μια ταινία για την κβαντική φυσική και την Αποκάλυψη μπορεί να αξίζει τον χρόνο τους».

Η ταινία Barbie απέσπασε στη χθεσινή τελετή απονομής το βραβείο Καλύτερης Κωμωδίας, ενώ διακρίθηκε σε πέντε ακόμη κατηγορίες, κυρίως τεχνικού χαρακτήρα.

Η Έμα Στόουν κέρδισε το βραβείο Καλύτερης ηθοποιού για το «Poor Things» τη σουρεαλιστική σκοτεινή κωμωδία του Γιώργου Λάνθιμου, όπου υποδύεται την Μπέλα Μπάξτερ, μια Βικτοριανή γυναίκα η οποία αυτοκτονεί, ανασταίνεται με τη βοήθεια ενός εκκεντρικού επιστήμονα που μεταμοσχεύει στο σώμα της το μυαλό του βρέφους που κυοφορούσε, και ξεκινάει ένα ταξίδι εξερεύνησης του εαυτού της.


«Το να υποδύομαι την Μπέλα ήταν μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής μου. Ερμηνεύοντας αυτόν τον ρόλο είχα την ευκαιρία να “ξεμάθω” πολλά πράγματα, τα οποία έχουν να κάνουν με την ντροπή και τις συμβάσεις που μας επιβάλει η κοινωνία. Είμαι πολύ ευγνώμων στους κριτικούς… αλλά μαθαίνω να μη με νοιάζει τι πιστεύετε» αστειεύτηκε η ηθοποιός στην ομιλία αποδοχής του βραβείου της.

 

Η Έμα Στόουν ευχαρίστησε για μία ακόμη φορά τον Γιώργο Λάνθιμο για τη συνεργασία τους, κάνοντας μάλιστα από τη σκηνή και ένα σύντομο μάθημα… γραμματικής σχετικά με τη χρήση της σωστής πτώσης όταν απευθύνεσαι σε Έλληνες.

Διαβάστε ακόμη: