Νέο voucher που αυτή τη φορά αφορά το πιο γρήγορο και οικονομικότερο ίντερνετ βρίσκεται στα «σκαριά».

Πρόκειται για το Gigabit Voucher ύψους 80 εκατ. ευρώ το οποίο θα πριμοδοτήσει την ευρυζωνική σύνδεση υπερυψηλών ταχυτήτων στα νοικοκυριά.

Όπως είχε δηλώσει πρόσφατα ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου: «Με στόχο να εναρμονιστούμε με τον μέσο όρο Ο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υλοποιούμε το Δράση Gigabit Voucher, με πόρους της τάξεως των 80 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 27 εκατ. ευρώ είναι από το Ταμείο Ανάκαμψης και τα 53 εκατ. ευρώ από κρατικούς πόρους. Στόχος μας είναι η Ελλάδα να κάνει μαζί με το ψηφιακό άλμα και ένα άλμα ευρυζωνικότητας».

Gigabit Voucher: Ποιοι είναι οι δικαιούχοι και πώς λειτουργεί

Δικαιούχοι θα είναι φυσικά πρόσωπα ή μικρομεσαίες υπηρεσίες που βρίσκονται σε κτίρια περιοχών, οι οποίες καλύπτονται από δίκτυα υπερ-υψηλών ταχυτήτων και δε διαθέτουν ευρυζωνική σύνδεση με ταχύτητα download μεγαλύτερη των 100 Mbps.

Οι δικαιούχοι θα πρέπει να εισέλθουν με τους προσωπικούς κωδικούς στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του taxisnet. Μετά από σχετικό έλεγχο, θα γίνεται η έκδοση της επιταγής στο όνομα του δικαιούχου.

Αφού εκδώσουν την επιταγή, οι δικαιούχοι θα μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν προκειμένου να αποκτήσουν ευρυζωνική σύνδεση υπερ-υψηλής ταχύτητας επιλέγοντας μεταξύ των εγκεκριμένων προσφορών των παρόχων ηλεκτρονικών επικοινωνιών που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα.

Gigabit Voucher: Πότε ξεκινά

Σύμφωνα με πληροφορίες, το κουπόνι θα είναι διαθέσιμο από τον Σεπτέμβριο.

Το Gigabit Voucher θα έχει τη μορφή μηνιαίας επιδότησης και θα επιδοτεί το αρχικό κόστος σύνδεσης και τους λογαριασμούς για συνδέσεις υπερυψηλών ταχυτήτων.

Οι ωφελούμενοι θα μπορούν να λάβουν την επιδότηση μόνο μία φορά, ωστόσο θα είναι δυνατή η μεταφορά της επιδοτούμενης σύνδεσης σε άλλη διεύθυνση, εφόσον πληρούνται οι ελάχιστες τεχνικές απαιτήσεις.

Διαβάστε ακόμη: