Η Τσιπριάδα καλά κρατεί στον πλανήτη ΣΥΡΙΖΑ αφού με τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού στο συνέδριο της Καθημερινής για τον ατυχή χειρισμό του στην υπόθεση Novartis και την υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο κ. Τσίπρας έβαλε ουσιαστικά κατά των δύο πρώην στενών του συνεργατών. Του Παύλου Πολάκη και του Νίκου Παππά.

Ο πρώτος είχε χειριστεί το θέμα της Novartis και είχε πείσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι υπάρχει μαύρο πολιτικό χρήμα πίσω από την υπόθεση και σοβαρές ενδείξεις ότι πολιτικοί τα «πήρανε».

Βέβαια και ο Τσίπρας δεν είναι λευκή περιστέρα, ήθελε να ταπεινώσει τους πολιτικούς του αντιπάλους όπως τον Αντώνη Σαμαρά και τον Άδωνι Γεωργιάδη και πίστεψε τα παραμύθια του Πολάκη.

Επίσης, στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, ο Νίκος Παππάς έπεισε τον Αλέξη Τσίπρα ότι μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσει ένα δικό του τηλεοπτικό σταθμό με μπροστάρη τον Καλογρίτσα.

Έτσι, λοιπόν, έστησε στα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ έναν διαγωνισμό ο οποίος εξέπεσε στο Συμβούλιο της Επικρατείας με τα γνωστά αποτελέσματα.

Να τεθεί ο Νίκος Παππάς σε προανακριτική επιτροπή, να πάει η υπόθεση σε Ειδικό Δικαστήριο και να καταδικαστεί 13-0 για χειραγώγηση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Ο Αλέξης Τσίπρας, ως γνωστόν υπέστη μία ήττα, συμβολική μεν αλλά ουσιαστικά, στο πρόσφατο Συνέδριο.

Ο Νίκος Παππάς κυριάρχησε επί των συνέδρων και των κλακαδόρων με συνέπεια να μην περάσει η πρόθεση Τσίπρα να υπάρξουν εσωκομματικές εκλογές με προτίμηση στην Όλγα Γεροβασίλη.

Όσον αφορά τον Πολάκη, γνωρίζει καλά πλέον ότι τού έκανε τεράστιο κακό στην θητεία του 2019-2023 ως αξιωματική αντιπολίτευση.

Τού έλεγαν όλοι να τον διαγράψει, όμως, εκείνος τον «χάιδευε» και τώρα τον «δάγκωσε».

Ο Τσίπρας προσπαθεί πλέον να γράψει νέες σελίδες στο πολιτικό του κεφάλαιο και είναι αναγκασμένος να κάνει την αυτοκριτική του, αυτή που δεν έκανε ποτέ μετά την ήττα του το 2019.

Όπως δεν έκανε ποτέ και ανασυγκρότηση του κόμματός του το 2019 γι’ αυτό και έριξε τα ποσοστά του.

Στο νέο κεφάλαιο της πολιτικής του διαδρομής θέλει να περιμένει τις ευρωεκλογές και να δει τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ που όλα δείχνουν ότι θα είναι πολύ χαμηλά από το ποσοστό στις εθνικές εκλογές.

Και αναλόγως θα κινηθεί… Σίγουρα, όμως, βαδίζει σε μία λογική συμπράξεων στην Κεντροαριστερά γι’ αυτό και μπορεί μετά τις ευρωεκλογές να στηρίξει μία τέτοια πρόταση ανοικτά.

Πάντως, θέλει να πάρει και την εκδίκησή του από το μεγαλοπρεπές άδειασμα που του επεφύλαξαν οι δύο άνθρωποι που τους είχε πριμοδοτήσει όσο κανείς.

Γι’ αυτό μην απορήσετε αν μετά τις ευρωεκλογές φέρει την ομάδα του σε σύγκρουση με την πλευρά Κασσελάκη με σκοπό την διάσπαση.

Διαβάστε ακόμη: