Σε παραγωγικό και εξαγωγικό κόμβο μετεξελίσσεται το εργοστάσιο της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο, καθώς από το τέλος Ιανουαρίου το brand-ναυαρχίδα του μητρικού ομίλου Carlsberg θα παράγεται στην Ελλάδα.

Έξι σχεδόν χρόνια μετά την απόφαση του ισχυρού πολυεθνικού ομίλου να εντάξει στο παραγωγικό χαρτοφυλάκιο της ελληνικής του θυγατρικής το σύστημα DraughtMaster, ήτοι την εμφιάλωση μπίρας σε βαρέλια pet 20 λίτρων, από φέτος δίνει ακόμα μια ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης, επιλέγοντας να καταστήσει «local» το brand Carlsberg.

Όπως γνωστοποιήθηκε χθες, η μονάδα παραγωγής της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας στη Σίνδο θα αναλάβει την παραγωγή του βασικού brand του ομίλου Carlsberg σε κουτί των 330 ml. και των 500 ml., καθώς και σε όλους τους τύπους βαρελιών (Draught Master Flex & Modular και μεταλλικό keg).

 

Εξαγωγές σε 18 αγορές

Η έναρξη της παραγωγής της μπίρας Carlsberg στη Σίνδο σηματοδοτεί και μια μεγαλύτερη ενεργοποίηση του brand στην ελληνική αγορά, καθώς το προϊόν θα κυκλοφορήσει εκ νέου και σε κουτί στην εγχώρια αγορά. Και σε άλλες αγορές Παράλληλα, η μονάδα της Ολυμπιακής Ζυθοποιίας δεν θα εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της ελληνικής αγοράς, αλλά και αυτές άλλων αγορών του ομίλου που δεν διαθέτουν τοπική παραγωγή, μεταξύ των οποίων είναι οι αγορές των Νότιας Αμερικής, Μέσης Ανατολής και Αφρικής.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σε πρώτη φάση οι εξαγωγές θα αφορούν περί τις 18 αγορές, ενώ η παραγωγική δυναμική της μπίρας Carlsberg αναμένεται να ξεπεράσει τα 100.000 εκατόλιτρα.

Τα κριτήρια για την επιλογή της Ελλάδας

Η απόφαση του πολυεθνικού ομίλου να μεταφέρει την παραγωγή του ισχυρού σήματός του στην Ελλάδα κινείται σε ακολουθία με την αναπτυξιακή στρατηγική, η οποία μετά και τις εξελίξεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αναπροσαρμοστεί, με τη γεωπολιτική θέση της χώρας μας να αποτελεί σημαντικό πλεονέκτημα. Η εξασφάλιση οικονομιών κλίμακος, κυρίως στο πεδίο των εξαγωγών, φαίνεται ότι αποτέλεσε ισχυρό κριτήριο επιλογής.

Να σημειωθεί ότι ο δανέζικος όμιλος πουλάει τις ρωσικές δραστηριότητές του μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία και ελπίζει να βρει αγοραστή πριν από το καλοκαίρι. Η αναβάθμιση της μονάδας στη Σίδνο δημιουργεί μεγάλες προοπτικές για την εγχώρια θυγατρική και κατ’ επέκταση νέο πλάνο επενδύσεων ως προς τη διαχείριση περισσότερων πρώτων υλών και υλικών παραγωγής.

Διαβάστε ακόμη: