Όσο φιλική κι αν γίνει η σχέση με μέλη του πληρώματος ενός κρουαζιερόπλοιου, υπάρχει ένα όριο που δεν πρέπει να ξεπεραστεί: «Απαγορεύονται οι ερωτικές επαφές μεταξύ επιβατών και μελών του πληρώματος».
Η Λούσι, πρώην εργαζόμενη σε κρουαζιερόπλοιο με εμπειρία 10 ετών, αποκαλύπτει στο κανάλι της Cruising As Crew στο YouTube τι πραγματικά ισχύει για το φλερτ στο πλοίο.
Όπως εξηγεί, παρόλο που οι σχέσεις μεταξύ πληρώματος και επιβατών απαγορεύονται επίσημα, στην πράξη δεν είναι σπάνιες. Ωστόσο, οι συνέπειες για το προσωπικό μπορεί να είναι σοβαρές.
Ο βασικός λόγος της απαγόρευσης, όπως εξηγεί η Λούσι, είναι τα χρήματα. Οι εταιρείες κρουαζιέρας θέλουν να αποφύγουν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από ερωτικές σχέσεις εν πλω.
Κατηγορίες για παρενόχληση, απόλυση εργαζομένων, νομικές διαμάχες. Όλα αυτά μπορούν να οδηγήσουν σε τεράστιο οικονομικό και επικοινωνιακό κόστος. Έτσι, ο κανόνας υπάρχει για να προστατεύσει τις εταιρείες.
Οι κανονισμοί ποικίλλουν ανάλογα με την εταιρεία. Για παράδειγμα, σε οικογενειακές κρουαζιέρες, η πολιτική είναι ιδιαίτερα αυστηρή. Από την άλλη, σε πιο χαλαρές κρουαζιέρες ενηλίκων, υπάρχει μεγαλύτερη ανοχή στη φιλική επαφή και την επικοινωνία. Ωστόσο, η απαγόρευση για ερωτικές σχέσεις ισχύει παντού.
Η Λούσι παραδέχεται πως έχει διατηρήσει επαφή με αρκετούς επιβάτες που γνώρισε στη δουλειά και κάποιοι από αυτούς είναι ακόμα φίλοι της. Ωστόσο, θυμάται και ένα περιστατικό με νέα συνάδελφό της που μόλις είχε ξεκινήσει την καριέρα της στο πλοίο. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα, παραβίασε τον κανονισμό και είχε σχέση με επιβάτη, κάτι που της κόστισε τη δουλειά της.
Το μήνυμα της Λούσι είναι ξεκάθαρο: Ακόμα κι αν υπάρχει έλξη ή ενδιαφέρον, τόσο για τους επιβάτες όσο και για το προσωπικό, πρέπει να θυμούνται ότι μια φαινομενικά αθώα σχέση μπορεί να καταστρέψει μια ολόκληρη καριέρα.