Για κερδοσκοπικά παιχνίδια από το εξωτερικό τα οποία οδηγούν σε αύξηση της τιμής της βενζίνης έκανε λόγο ο αντιπρόεδρος Συνδέσμου Πρατηριούχων και Εμπόρων Καυσίμων, Γιώργος Ασματόγλου.

«Από τις 15 Ιουλίου έως σήμερα είχαμε σημαντικές αυξήσεις στα καύσιμα. Οι τιμές που βλέπουμε στο διυλιστήριο έρχονται απέξω και είναι για τις χώρες της νότιας Ευρώπης.

Η αύξηση, συγκριτικά με το εξωτερικό, είναι δυσανάλογη σε σχέση με τις διεθνείς τιμές του πετρελαίου. Μέσα σε ένα μήνα είχαμε 11,5 λεπτά αύξηση στο διυλισμένο προϊόν. Να σας πω πως οι αυξήσεις, βάσει των μέσων τιμών που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Ανάπτυξης, είναι 8,5 λεπτά.

Άρα έχουν απορροφηθεί περίπου 3 λεπτά από τους πρατηριούχους. Αντίθετα το πετρέλαιο είχε 14,5 λεπτά αύξηση μέσα σε ένα μήνα. Αυτή τη στιγμή η μέση τιμή στην Αθήνα είναι 1,97 – 1,98 ευρώ. Αν συνεχιστεί αυτό στα μεγάλα αστικά κέντα θα φτάσει τα 2 ευρώ. Τις επόμενες μέρες φαίνεται να υπάρχει μία σταθεροποίηση στις τιμές» επεσήμανε ο κ. Ασματόγλου, μιλώντας στο Mega.

Τα νησιά

Αναφορικά με την τιμή της βενζίνης στο νησιά, ο κ. Ασματόγλου είπε πως τα νησιά επιβαρύνονται, λόγω των μεταφορών.

«Το μεταφορικό ισοδύναμο είναι μόνο για τους μόνιμους κάτοικους, το οποίο είναι περίπου 2 λεπτά ανά λίτρο. Το κακό είναι πως κάθε χρόνος που περνάει είναι όλο πιο αποδυναμωμένη η τσέπη του Έλληνα καταναλωτή. Υψηλές τιμές βλέπουμε και στις νησιωτικές περιοχές αλλά και στις ηπειρωτικές».

Διαβάστε ακόμη: