Ο Γιάννης Βογιατζής ήταν ο καλεσμένος στη χθεσινή εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου.

Ο ηθοποιός μίλησε, μεταξύ άλλων, για την ζωή του και την καριέρα του, την αγαπημένη του σύζυγο Βασιλική, η οποία δεν είναι στη ζωή, αλλά και τον πατέρα του που δεν ήθελε να γίνει ηθοποιός.

Γιάννης Βογιατζής: Η γυναίκα μου υπήρξε μια κυρία ανεπανάληπτη

Μιλώντας για την προσωπική του ζωή και τη γυναίκα του ο ηθοποιός ανέφερε συγκινημένος: «Ευτύχησα να έχω μια πολύ σπουδαία οικογένεια. Και από πατέρα και από μητέρα και από τον αδελφό μου που χάσαμε νωρίς. Και μετά όταν παντρεύτηκα ήμουν ευτυχισμένος. Ποτέ δεν είχα αυτό το δηλητήριο. Τα είχα λύσει όλα λέγοντας την αλήθεια και κοιμόμουν ήρεμος. Η αλήθεια λυτρώνει. Πέθανε στα χέρια μου κυριολεκτικά. Έκανα πρόβα και παράσταση την ίδια μέρα γιατί ήξερα ότι αυτό ήθελε για μένα. Πάντα με στήριζε. Αν δεν είχα κι αυτή τη γυναίκα ίσως να μην είχα αυτή την όποια καριέρα έκανα.

Τώρα πια που είμαι κι εγώ σε μια ηλικία που θα πάω να τη βρω, της την προσφέρω με όλη μου την αγάπη και τον σεβασμό στο όνομά της. Γιατί υπήρξε μια κυρία ανεπανάληπτη. Όταν λέμε κυρία εννοούμε αυτήν την κυρία. Θα υπάρχουν εκατομμύρια άλλες κυρίες και θα είμαι ευτυχής να υπάρχουν όσο το δυνατόν περισσότερες. Εγώ όμως μία γνώρισα και μία λάτρεψα».

«Ο πατέρας μου με… αρνήθηκε»

Στη συνέχεια της συνέντευξης ο Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε στον πατέρα του ο οποίος δεν ήθελε ο γιος του να γίνει ηθοποιός. Μάλιστα αποκάλυψε πως αρνούνταν ότι έχει συγγένεια και με τον πρώτο του ξάδερφο τον τραγουδιστή Γιάννη Βογιατζή.

«Ο πατέρας μου άργησε πολλά χρόνια να έρθει να με δει στο θέατρο. Με αρνήθηκε σαν ηθοποιό. Ήταν πρόεδρος του Αρείου Πάγου. Τον ρώταγαν και για τον εξάδελφό μου, τον Γιάννη Βογιατζή και αρνείτο ότι είχε σχέση και με τους δύο. Ο Γιάννης ήταν ανιψιός και πνευματικός του γιος αφού τον είχε βαφτίσει και είχε παντρέψει τον πατέρα του. Εγώ όταν βρισκόμουν στην Αθήνα στο σπίτι του κοιμόμουν.

Τι ωραία τραγουδούσε ο θείος μου ο Χρήστος και η μητέρα του, η θεία μου η Νίκη! Την παλιά εποχή, ήταν κάτι πολύ κακό να τραγουδάς και να παίζεις θέατρο εξαιτίας των μπουλουκιών που πηγαίναν στην επαρχία και ξελόγιαζαν τους άντρες και τις γυναίκες. Δεν είχαν καλή φήμη οι ηθοποιοί. Η γιαγιά μου όταν της είπαν να ακούσει τον εγγονό της να τραγουδάει έβαλε τα ραδιόφωνα σε κασέλες και δεν τα έβγαλε ποτέ», είπε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Βογιατζής.