Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως αναφορικά με την εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου, μέσα στο σπίτι του στα Σκούρτα Βοιωτίας, τη Δευτέρα του Πάσχα. Σύμφωνα με το Mega τρεις από τις σφαίρες των εκτελεστών βρήκαν τον «θείο Τζο» στο κεφάλι

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι εκτελεστές του ήθελαν να είναι σίγουροι όταν θα έφευγαν από το σημείο ότι ο «θείος Τζο» θα ήταν σίγουρα νεκρός. Στο μεταξύ οι μέχρι τώρα έρευνες του τμήματος Ανθρωποκτονιών δείχνουν ότι πιθανότατα οι δράστες να έφυγαν είτε προς τα Μέγαρα είτε προς το Θριάσιο.

Έμπειροι αξιωματικοί της ασφάλειας εκτιμούν ότι θα καταφέρουν να ενώσουν τα κομμάτια του παζλ που χρειάζονται έτσι ώστε να φανεί ποια ήταν η διαδρομή που ακολούθησαν οι εκτελεστές του Σκαφτούρου αλλά και ποιοι ήταν οι συνεργοί που τους βοήθησαν όταν χάλασε η κλεμμένη μηχανή αλλά και το αγροτικό όχημα που πήραν δια της βίας.

 Τα καλάσνικοφ τα είχαν μέσα σε σάκους

Σημειώνεται πως ο Alpha κατά τη διάρκεια του κεντρικού δελτίου ειδήσεων παρουσίασε ντοκουμέντα με τους εκτελεστές του «θείου Τζο». Οι εικόνες καταγράφηκαν πέντε λεπτά μετά τις 12 το μεσημέρι και αφού είχαν δολοφονήσει εν ψυχρώ τον Γιάννη Σκαφτούρο μέσα στην αυλή του εξοχικού του, κοντά στα Δερβενοχώρια. Οι δράστες επιβαίνουν σε μηχανή, η οποία ακολουθεί μία άλλη μηχανή και ένα αυτοκίνητο.

Η ιατροδικαστική έκθεση για τον Γιάννη Σκαφτούρο μετά την επιχείρηση της εκτέλεσής του στα Σκούρτα, περιελάμβανε μερικά σοκαριστικά στοιχεία καθώς από τις συνολικά 15 σφαίρες που «έπεσαν», τον βρήκαν οι 10.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, αυτό δείχνει ότι οι εκτελεστές του ήταν έμπειροι από ανάλογα περιστατικά και επιθέσεις καθώς δεν δίστασαν να τον «γαζώσουν» μπροστά στην οικογένειά του. Παρακολουθούσαν τις κινήσεις του τουλάχιστον τρεις ημέρες ενώ πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι bodyguards του «Θείου Τζο» ήταν εκεί. Και αυτό γιατί, τις ημέρες του Πάσχα, τα πράγματα ήταν πιο χαλαρά, τα αντανακλαστικά πεσμένα και η προσοχή στραμμένη αλλού.