Πληροφορίες για την ιατροδικαστική εξέταση που έγινε στη σορό του άτυχου Γιάννη, ο οποίος βρήκε τραγικό θάνατο σε λούνα παρκ στη Χαλκιδική, μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star.

Όπως ανέφερε, μία κρανιοεγκεφαλικη κάκωση ήταν η αιτία του θανάτου, σύμφωνα με όσα είπε στο Star η ιατροδικαστής που έκανε νεκροψία – νεκροτομή στη σoρό του 19χρονου στη Θεσσαλονίκη.

Ο θάνατος ήταν ακαριαίος. Προφανώς ο θάνατος ήταν αποτέλεσμα κάκωσης του κεντρικού νευρικού συστήματος, με χτύπημα δηλαδή στον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό. «Ήταν διαλυμένο το κρανίο του παιδιού», όπως είπαν άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί από την πρώτη στιγμή της τραγωδίας.

Χαλκιδική: Τι έχει δείξει ο έλεγχος στο λούνα παρκ

Όσο αφορά τον έλεγχο στο λούνα παρκ, έχει μεταβεί πραγματογνώμονας ο οποίος έχει κάνει αυτοψία στον χώρο και αυτό που αναμένεται, είναι η σχετική έκθεση, όπως και η εισαγγελέας.

Πρέπει να διευκρινιστεί όχι μόνο αν ανέπτυσσε ταχύτητες πολύ μεγαλύτερες από τις επιτρεπόμενες αλλά και το βάρος που μπορούσαν αυτά τα καρεκλάκια να αντέξουν, καθώς ο Γιάννης δεν ήταν ένα μικρό παιδί, αλλά ένα αναπτυγμένο παλικάρι 19 ετών, όπως και ο 16χρονος αδελφός του Δημήτρης.

Χαλκιδική: Τι ισχύει με τη γνωστοποίηση στο λούνα παρκ

Όσον αφορά τη γνωστοποίηση, αν την έκανε και πότε την έκανε ο 58χρονος ιδιοκτήτης του λούνα παρκ, στη συγκεκριμένη περίπτωση και στον συγκεκριμένο χώρο με τα παιχνίδια που είχε, έπρεπε να είχαν ελεγχθεί πρώτα όλα και να είχαν λάβει έγκριση λειτουργίας και μετά να ανοίξει και όχι επί 3 μήνες να χρησιμοποιούνται από χιλιάδες παιδιάς σκουριασμένα μηχανήματα με τραγικό αποτέλεσμα τον θάνατο του Γιάννη.

Διαβάστε ακόμη: