Για καθυστερήσεις παραδόσεων προειδοποιούν οι ταχυμεταφορικές. Για καθυστερήσεις στην εξυπηρέτηση λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας «Μήδεια» που πλήττει τη χώρα τις τελευταίες ώρες ενημερώνουν τους πελάτες τους εταιρείες ταχυμεταφορών.

Μετά τις ηχηρές αντιδράσεις με απαράδεκτες εικόνες διανομέων να πραγματοποιούν παραδόσεις κάτω από πολικές θερμοκρασίες, οι εταιρείες υποστηρίζουν πως πρώτο μέλημα αποτελεί η προστασία της υγείας του ανθρώπινου δυναμικού, για το λόγο αυτό θα γίνονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες παραδόσεις.

ΕΛΤΑ: Καθυστερήσεις στην ταχυδρομική εξυπηρέτηση

Οπως αναφέρουν τα ΕΛΤΑ σε ανακοίνωσή τους, τα προβλήματα στο οδικό δίκτυο της χώρας, οι απαγορεύσεις απόπλου από τα λιμάνια και οι ακυρώσεις πτήσεων, δυσχεραίνουν περαιτέρω το ταχυδρομικό έργο.

«Εκ μέρους των ΕΛΤΑ καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την αποκατάσταση της ταχυδρομικής εξυπηρέτησης. Λυπούμαστε για την αναστάτωση λόγω των ανωτέρω συνθηκών και σε κάθε περίπτωση θα σας κρατάμε ενήμερους για οποιαδήποτε αλλαγή ανάλογα με την εξέλιξη του φαινομένου» επισημαίνουν τα ΕΛΤΑ.

Αναστολή υπηρεσιών της ACS

Την ίδια στιγμή, κλειστά θα παραμείνουν σήμερα καταστήματα της ACS στους νομούς Αττικής, Βοιωτίας, Εύβοιας και στο νησί της Άνδρου, λόγω της κακοκαιρίας «Μήδεια».

Πηγές της εταιρείας αναφέρουν ότι υπάρχει αυστηρή οδηγία προς το δίκτυο καταστημάτων να μην κυκλοφορούν ταχυμεταφορείς με μηχανάκια, καθώς είναι πολύ επικίνδυνο λόγω της ολισθηρότητας των δρόμων από τον πάγο που δημιουργείται από τις εξαιρετικά χαμηλές θερμοκρασίες. Τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή κυκλοφορούν μόνο βαν της εταιρείας, τηρώντας όλα τα μέτρα ασφαλείας, ενώ στα οχήματα υπάρχει και συνοδηγός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές.

Η εταιρεία παρακολουθεί τις εξελίξεις του καιρικού φαινομένου και προσαρμόζει ανάλογα το επιχειρησιακό της πλάνο, με πρώτο μέλημα την προστασία της υγείας των ανθρώπων της και την εξυπηρέτηση των απολύτως αναγκαίων παραδόσεων με απόλυτη ασφάλεια, ακολουθώντας τις οδηγίες της πολιτείας αναφέρουν οι πηγές.