Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος και ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, κατά πληροφορίες, προσφάτως γευμάτισαν από κοινού, εγκαινιάζοντας μια νέα περίοδο σχέσεων.

Καθώς οι δύο άνδρες, μολονότι για μεγάλο διάστημα ήταν πολύ κοντά με απόψεις σχεδόν ταυτόσημες όσον αφορά την οικονομία και το τραπεζικό σύστημα, εντούτοις τον τελευταίο χρόνο με αφορμή την υπόθεση της bad bank, είχαν απομακρυνθεί, καθώς ο κ. Πατέλης τάχθηκε υπέρ της άποψης Μητσοτάκη – τραπεζιτών που συνέπλεε με εκείνη του πρώην πλέον υπουργού κ. Ζαββού!

Υπό αυτή την οπτική Ι. Στουρνάρας και Αλ. Πατέλης απομακρύνθηκαν και επικράτησε, όπως λένε πολιτικές πηγές, ένα πάγωμα στις σχέσεις τους.

Ωστόσο, τώρα που «φαγώθηκε» ο Ζαββός, τον οποίο κανείς εκ των δυο δεν πολυσυμπαθούσε, τα δεδομένα άλλαξαν και οι σχέσεις αποκαταστάθηκαν!

Και το τραπέζι αυτό το νόημα έχει, να σηματοδοτήσει προφανώς μια νέα περίοδο άριστων σχέσεων όπως στην αρχή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη.

Επιπροσθέτως ο κ. Πατέλης φέρεται να έχει ανέβει επίπεδο στην εκτίμηση του πρωθυπουργού ο οποίος άλλωστε τον πήρε μαζί στο ταξίδι στην Αμερική!

Οι πληροφορίες λένε πως μεταξύ άλλων η συνάντηση Στουρνάρα – Πατέλη περιεστράφη γύρω από το ανοιχτό ζήτημα της Τρ. Αττικής, για το οποίο ο οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού εμφανίζεται ιδιαιτέρως ευαισθητοποιημένος και επιδεικνύει σοβαρό ενδιαφέρον!

Όπως άλλωστε και ο κ. Στουρνάρας που υποχρεούται εκ του ρόλου και των καθηκόντων του, αλλά και επειδή εκείνος είχε διορίσει την παρούσα διοίκηση της τράπεζας!

Για να ελαφρύνουμε πάντως την συζήτηση, οι δύο άνδρες μίλησαν και για το καλοκαίρι που πέρασε, αλλά και για την κοινή τους αγάπη, το κυκλαδίτικο νησί της κοσμοπολίτικης Σύρου όπου και οι δύο διαθέτουν εξοχικές κατοικίες!