Ως γνωστόν, μεταξύ Ζαββού και Στουρνάρα έχει ξεσπάσει μια σύγκρουση γύρω από το θέμα της bad bank που έχει προτείνει ο κεντρικός τραπεζίτης που αμφισβητεί την αποτελεσματικότητα του σχεδίου Ηρακλής Ι και ΙΙ, το οποίο στήριξε και επέβαλε ο αρμόδιος υφυπουργός πείθοντας την κυβέρνηση.

Και η κόντρα αυτή κατέστη σαφής και στην πρόσφατη τροπολογία Ζαββού για την αναβαλλόμενη φορολογία των τραπεζών, για την οποία η ΤτΕ θεωρεί με διαρροές της πως δεν δίνει οριστική λύση στο πρόβλημα και πως οι τράπεζες θα βρουν το πρόβλημα και πάλι μπροστά τους στο μέλλον!

Από την άλλη πλευρά, ωστόσο, κύκλοι του υπ. Οικονομίας φέρονται να υποστηρίζουν πως η «εμμονή» Στουρνάρα με την bad bank σχετίζεται με το παιχνίδι εξουσίας στον χώρο των τραπεζών, καθώς η ΤτΕ δεν ασκεί πλέον άμεση εποπτεία στις συστημικές τράπεζες, η οποία έχει περάσει στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.

Η σύσταση της bad bank, υποστηρίζουν οι κυβερνητικοί παράγοντες, που θα υπαγόταν και θα τελούσε υπό τη διαχείριση της ΤτΕ, θα προσέδιδε στον Ι. Στουρνάρα μια απευθείας παρέμβαση, έλεγχο και εποπτεία στο τραπεζικό σύστημα!