Για να ξέρετε, πληθαίνουν οι πληροφορίες από σοβαρούς κι έγκυρους κύκλους της αγοράς ότι στο έργο της ιδιωτικοποίησης για την Εγνατία οδό η πλάστιγγα γέρνει υπέρ της ΓΕΚ Τέρνα.

Μολονότι οι οικονομικές προσφορές δεν έχουν ακόμη ανοίξει, κάτι που αναμένεται από ώρα σε ώρα, καλά πληροφορημένοι κύκλοι που γνωρίζουν από πρώτο χέρι τις εξελίξεις στα κατασκευαστικά επιμένουν ότι η κοινοπραξία ΓΕΚ Τέρνα – Egis project θα είναι εκείνη που θα κυριαρχήσει στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ για την εκμετάλλευση επί 35 χρόνια στην Εγνατία οδό και των τριών κάθετων οδικών αξόνων, έργο που θα αφήσει μετά βεβαιότητας σημαντική κερδοφορία μαζί με τη συντήρηση.

Όπως υποστηρίζουν γνωρίζοντας λεπτομέρειες από το παρασκήνιο, είναι σχεδόν αδύνατον η κοινοπραξία Vinci- Μυτιληναίος- Αβαξ να έχει καταθέσει πιο ανταγωνιστική πρόταση από την ΓΕΚ Τέρνα, ιδίως εάν την κοστολόγηση έχουν κάνει οι Γάλλοι που ηγούνται άλλωστε της κοινοπραξίας.

Υπό αυτό το πρίσμα η μεγάλη ιδιωτικοποίηση φέρεται να κλείνει προς την πλευρά της ΓΕΚ.

Ωστόσο σε μια διαγωνιστική διαδικασία ποτέ μη λες ποτέ, γιατί ενίοτε οι διαγωνισμοί κρύβουν εκπλήξεις και απρόβλεπτες καταστάσεις!

Υπεραξίες 500 εκατ. ευρώ για την ΓΕΚ Τέρνα λόγω Ε65 και Εγνατίας Οδού!