Χθες (21/12), οι γερμανικές αρχές συνέλαβαν έναν πράκτορα υπηρεσίας πληροφοριών χώρας του εξωτερικού, με την υποψία ότι μοιράσθηκε κρατικά μυστικά με τη Ρωσία, εφέτος. Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε ύστερα από έφοδο στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του υπόπτου και ακόμη ενός ατόμου.

«Ο κατηγορούμενος είναι ύποπτος για προδοσία κατά του κράτους. Το 2022, μοιράσθηκε πληροφορίες που βρήκε κατά τη διάρκεια της συνεργασίας με ρωσική υπηρεσία πληροφοριών. Το περιεχόμενο θεωρείται κρατικό μυστικό», ανέφερε η ομοσπονδιακή εισαγγελία μέσω επίσημης ανακοίνωσης.

Η ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών (BND) άρχισε ανεξάρτητη εσωτερική έρευνα, μόλις αντιλήφθηκε την πιθανότητα προδοσίας στις δικές της τάξεις, τόνισε ο επικεφαλής, Μπρούνο Καλ. Όταν αυτές οι υποψίες μεγεθύνθηκαν, η υπηρεσία ειδοποίησε ομοσπονδιακούς εισαγγελείς.

Η διακριτικότητα ήταν το «κλειδί» στη συνέχεια, καθώς κάθε λεπτομέρεια της έρευνας που θα δημοσιευόταν, παραχωρούσε δυνητικά «πλεονέκτημα στον αντίπαλο, για την πρόθεση να βλάψει τη Γερμανία. Όσον αφορά τη Ρωσία, πρέπει να υπολογίζουμε την σκληρότητα και την προθυμία να είναι βίαιη», τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: