Η Lufthansa γνωστοποίησε σήμερα (01/09) την ακύρωση «σχεδόν του συνόλου» των αυριανών της πτήσεων από και προς τα κυριότερα αεροδρόμια της Φρανκφούρτης και του Μονάχου, εξαιτίας απεργιακής κινητοποίησης των πιλότων.

Ο μεγαλύτερος ευρωπαϊκός αερομεταφορέας θα ακυρώσει 800 πτήσεις στη διάρκεια της 2ας Σεπτεμβρίου λόγω απεργίας, έπειτα από διαπραγματεύσεις για μισθολογικές αυξήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση, που διευκρινίζει πως επηρεάζονται 130.000 επιβάτες.

Η απεργία, που αφορά τις εταιρίες Lufthansa και τη μεταφορική Lufthansa cargo, αλλά όχι και τη Eurowings, αναμένεται να διαρκέσει από τα μεσάνυχτα (00:01) τοπική ώρα (01:00 αύριο, 02/09, ώρα Ελλάδας) έως τις 23:59 (00:59, ώρα Ελλάδας).

«Οι νέες διαπραγματεύσεις απέτυχαν», ανακοίνωσε, μεταξύ άλλων, στη διάρκεια της χθεσινής νύχτας το συνδικάτο Vereinigung Cockpit, που διεκδικεί μισθολογικές αυξήσεις 5.5%, αυτόματη αποζημίωση λόγω πληθωρισμού και άλλες προσαρμογές.

Η Lufthansa ενημέρωσε ότι «δεν κατανοεί καθόλου» τους λόγους της απεργιακής κινητοποίησης έπειτα από ένα δύσκολο καλοκαίρι για τον αεροπορικό τομέα λόγω της έλλειψης προσωπικού στα αεροδρόμια και απεργίας του προσωπικού εδάφους της εταιρίας στα τέλη Ιουλίου, που είχε καθηλώσει επίσης στο έδαφος εκατοντάδες πτήσεις.

Ο όμιλος ανέφερε πως πρότεινε στους πιλότους της «να λάβουν –σε δύο φάσεις– μία συνολική αύξηση 900€ τον μήνα». «Η Lufthansa πρέπει να κάνει μία καλύτερη πρόταση», τόνισε, από την πλευρά του, ο Μαρσέλ Γκρολς, αξιωματούχος του συνδικάτου.

Η Lufthansa απασχολεί περίπου 5.500 πιλότους στη μεταφορά επιβατών και εμπορευμάτων. Το Vereinigung Cockpit είναι το μοναδικό συνδικάτο που τους εκπροσωπεί.

Διαβούλευση επί της αρχής για απεργία στα τέλη Ιουλίου είχε δώσει πλειοψηφία 98% υπέρ των απεργιακών κινητοποιήσεων των πιλότων στη μεταφορά επιβατών και 99% στην Cargo, με συμμετοχή περίπου 95%.

Ο όμιλος κατέληξε στις αρχές Αυγούστου σε συμφωνία με το συνδικάτο Verdi, που εκπροσωπεί το προσωπικό εδάφους. Οι υπάλληλοι θα λάβουν αύξηση 200€ τον μήνα και στη συνέχεια, 2.5% επιπλέον στις αρχές του 2023 και 2.5% τον Ιούλιο, του 2023.

Η Lufthansa ακυρώνει επιπλέον 2.000 πτήσεις για το εφετινό καλοκαίρι

Διαβάστε ακόμη:

Προχωρημένες διαπραγματεύσεις Ιβάν Σαββίδη με Ελληνοαμερικανό επιχειρηματία για να πουλήσει το Open!

Νεκρός ο πρόεδρος της ρωσικής Lukoil – Έπεσε από τον 6ο όροφο νοσοκομείου της Μόσχας

Άγριο ξύλο σε live του Snik στην Κατερίνη – Το κλαμπ μετατράπηκε σε ρινγκ με μπουνιές και αίματα