Μετά την αεροπειρατεία και τη σύλληψη του αντικαθεστωτικού δημοσιογράφο Ρομάν Προτάσεβιτς, νέο θρίλερ εξελίσσεται στο Μινσκ της Λευκορωσίας το μεσημέρι της Δευτέρα, αυτή τη φορά με αεροπλάνο της Lufthansa.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, oι λευκορωσικές αρχές ανέφεραν ότι υπήρχε απειλή για βόμβα στην πτήση LH1487 που επρόκειτο να αποχωρήσει από το Μινσκ προς τη Φρανκφούρτη στις 14:20 (τοπική ώρα) και δεν επέτρεψαν στο αεροσκάφος να απογειωθεί.

Tο αεροπλάνο ελέγχεται αυτή την ώρα, σύμφωνα με τον Εθνικό Αερολιμένα του Μινσκ.

Όπως αναφέρει το ενημερωτικό δίκτυο NEXTA, όλοι οι επιβάτες αναγκάστηκαν να κατεβούν από το αεροπλάνο. Τα στοιχεία τους επανελέγχθησαν, ενώ αστυνομικοί με σκύλους έλεγξαν και τις αποσκευές τους.

Oι επιβάτες περιμένουν σε χώρο αναμονής. Ανάμεσά τους βρίσκεται και παίκτρια της γυναικείας ομάδας καλαθοσφαίρισης της Λευκορωσίας.

Αποφεύγουν οι αεροπορικές εταιρείες να πετάξουν πάνω από τη Λευκορωσία

Όπως αναφέρει ο ιστότοπος παρακολούθησης πτήσεων FlightRadar24, μετά το χθεσινό θρίλερ με την απαγωγή πτήσης της Ryanair από το καθεστώς Λουκασένκο, πολλές αεροπορικές εταιρείες αποφεύγουν σήμερα να πετάξουν πάνω από τον εναέριο χώρο της Λευκορωσίας.

Υπενθυμίζεται πως εχθές Κυριακή, αεροσκάφος της Ryanair προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση στο Μινσκ ενώ εκτελούσε πτήση από την Αθήνα προς Βίλνιους κατόπιν ενημέρωσης του πιλότου για βόμβα, κάτι που τελικά δεν ίσχυε.

 

Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με τη συνοδεία μαχητικού αεροσκάφους και όλοι οι επιβαίνοντες υποβλήθηκαν σε έλεγχο πριν τελικώς οι αρχές προχωρήσουν στη σύλληψη του δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς
, ο οποίος καταζητούνταν.

Ο Προτασέβιτς βρισκόταν σε λίστα με καταζητούμενους διεθνώς από τις Αρχές της Λευκορωσίας, αφού κατηγορείται ότι βοήθησε στη διοργάνωση αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.