Η Σουηδή ακτιβίστρια, Γκρέτα Τούνμπεργκ, είναι μεταξύ των διαδηλωτών που κρατούνται, μετά τις επεισοδιακές διαδηλώσεις στο Λούτσερατ της δυτικής Γερμανίας, το οποίο οι αρχές εκκενώνουν ώστε να κατεδαφίσουν κτήρια με σκοπό την επέκταση του λιγνιτωρυχείου στην περιοχή.

Η 20άχρονη Τούνμπεργκ συμμετείχε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την επιχειρούμενη επέκταση του λιγνιτωρυχείου «Γκαρτσβάιλερ 2», που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 9 χιλιομέτρων από το Λούτσερατ.

Η Γκρέτα Τούνμπεργκ, η οποία βρίσκεται στο πλευρό των διαδηλωτών από την Παρασκευή (13/01), εθεάθη μετά την προσαγωγή της, να κάθεται απομονωμένη σε αστυνομική κλούβα, σύμφωνα με μαρτυρία που δημοσίευσε το πρακτορείο Ρόιτερς.

Οι ειδικές δυνάμεις της γερμανικής αστυνομίας χρησιμοποίησαν μπουλντόζα προκειμένου να απομακρύνουν τους ακτιβιστές από τα κτήρια του χωριού, με λιγοστούς να παραμένουν σε δέντρα και μία υπόγεια σήραγγα και να πραγματοποιούν καθιστική διαμαρτυρία.

«Θα χρησιμοποιήσουμε βία για να σας οδηγήσουμε στον έλεγχο ταυτότητας, γι’ αυτό σας παρακαλούμε να συνεργασθείτε», ανέφερε η αστυνομία στους διαδηλωτές.

Διαβάστε ακόμη: