Η Άνγκελα Μέρκελ θα τιμηθεί με τον Μεγαλόσταυρο του Τάγματος της Αξίας, την ανώτατη διάκριση σε ομοσπονδιακό επίπεδο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Προέδρου της χώρας, Φρανκ – Βάλτερ Σταϊνμάιερ.

Μέχρι σήμερα, μόνον οι πρώην Καγκελάριοι, Κόνραντ Αντενάουερ και Χέλμουτ Κολ, έχουν τιμηθεί με αυτήν τη διάκριση. Οι τρεις πολιτικοί προέρχονται από τη συντηρητική Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU). Ο Μεγαλόσταυρος του Τάγματος της Αξίας θα απονεμηθεί στην Άνγκελα Μέρκελ τον Απρίλιο, σύμφωνα με την καγκελαρία. Στην τελετή απονομής, θα παραστούν πρόσωπα από το οικογενειακό περιβάλλον της Μέρκελ, καθώς και πρώην συνεργάτες της.

Μεταξύ άλλων, έχουν προσκληθεί οι Χριστιανοδημοκράτες πρώην Υπουργοί, Τόμας ντε Μεζιέρ και Πέτερ Αλτμάιερ, καθώς και ο Φραντς Μιντεφέρινγκ, ο πρώτος αντικαγκελάριος επί Μέρκελ που προερχόταν από το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD). Στην τελετή απονομής αναμένεται, επίσης, να παραστούν ο πρώην ποδοσφαιριστής και ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιούργκεν Κλίνσμαν και ο ηθοποιός, Ούλριχ Μάτες.

Κανείς από τη σημερινή ηγεσία του CDU, την αδελφή Χριστιανοκοινωνική Ένωση της Βαυαρίας ή το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) δεν περιλαμβάνεται στη λίστα των προσκεκλημένων, σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, Stern. Η Άνγκελα Μέρκελ διετέλεσε Καγκελάριος της Γερμανίας από το 2005 έως το 2021.

Διαβάστε ακόμη: