Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών θεωρεί τον Ρόμπερτ Χάμπεκ ακατάλληλο για τη θέση του Υπουργού Οικονομικών. Οι χειρισμοί του στην καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης και σε άλλα θέματα της γερμανικής οικονομίας κοστίζουν σημαντικά στο ηγετικό στέλεχος των Πρασίνων, καθώς, πριν από μερικές εβδομάδες βρισκόταν στην κορυφή της δημοτικότητας.

Ο Υπουργός Οικονομικών κρίνεται ως «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για την αποστολή του, από το 53% των ερωτηθέντων. Το 31%, ωστόσο, εκφράζει την αντίθετη άποψη. Το 17% θα καταψήφιζε τον Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς και μόνον το 6% την Υπουργό Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA, για λογαριασμό της εφημερίδας BILD.

Παράλληλα, η εφημερίδα επεσήμανε ότι στον κ. Χάμπεκ έχει κοστίσει κυρίως η στάση του αναφορικά με την παράταση λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, όταν έλεγε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος, προκειμένου να μην κριθεί απαραίτητη η λειτουργία τους, για ιδεολογικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμη: