Ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφέρθηκε στην επιδημιολογική εικόνα της χώρας, σημειώνοντας πως εάν απαιτηθεί τότε θα ληφθούν περαιτέρω μέτρα στην ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. 

Ο κ. Γεραπετρίτης, μιλώντας στο ΜΕGA, είπε πως η Ελλάδα βρίσκεται σε μια σχετικώς καλή κατάσταση όσον αφορά στην πανδημία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι πρέπει να εφησυχάσουμε. Συγκεκριμένα για την Αττική, υποστήριξε πως αποτελεί μια πολύ ιδιαίτερη περίπτωση και πως δεν έχει φτάσει ακόμα στο όριο του συναγερμού. 

Και πρόσθεσε πως αν απαιτηθεί από την επιτροπή λοιμωξιολόγων, που συνεδριάζει σήμερα, θα υπάρξουν περαιτέρω μέτρα για την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας. «Η διαφύλαξη της δημόσιας υγείας είναι πρωταρχικό ζήτημα και η επιθυμία μας είναι να δράσουμε προληπτικά», τόνισε.

Επιθυμία της κυβέρνησης είναι η χώρα να παραμείνει στα δύο επίπεδα διαβάθμισης. Αν χρειαστεί η Αττική να μπει στις «κόκκινες» περιοχές, τότε θα εξεταστεί ποιοι κανόνες θα εφαρμοστούν. «Θα αξιολογηθούν όλα τα δεδομένα στη συνεδρίαση της επιτροπή», εξήγησε.

Για το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων είπε πως ενώ έχει παρθεί η απόφαση να ανοίξουν τη Δευτέρα (1/2), αν χρειαστεί θα υπάρξουν διορθωτικές αλλαγές.