Στον εισαγγελέα οδηγείται σήμερα ο 23χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία του 20χρονου στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, σε μια υπόθεση που έχει προκαλέσει έντονη αναστάτωση στην τοπική κοινωνία και παραμένει γεμάτη ερωτήματα ως προς τα πραγματικά κίνητρα της επίθεσης.

Ο νεαρός παρουσιάστηκε αυτοβούλως το απόγευμα της Παρασκευής στις αστυνομικές αρχές, ενώ λίγες ώρες αργότερα συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση.

Στην κατάθεσή του, ο 23χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι βρισκόταν σε κατάσταση άμυνας, καθώς – όπως ισχυρίζεται – δέχθηκε επίθεση από ομάδα ατόμων.

«Με χτυπούσαν πέντε οπαδοί του ΠΑΟΚ με τα χέρια. Από τα χτυπήματα έπεσα κάτω και τότε βρήκα μπροστά μου ένα μαχαίρι και τον χτύπησα. Δεν σκόπευα να του κάνω κακό, ήμουν μόνος μου», φέρεται να δήλωσε στους αστυνομικούς.

Αντίθετες μαρτυρίες για το περιστατικό

Όταν ρωτήθηκε αν γνώριζε το θύμα ή τα άτομα που βρίσκονταν μαζί του, ο 23χρονος απάντησε αρνητικά, υποστηρίζοντας ότι η επίθεση εναντίον του έγινε επειδή υποστηρίζει διαφορετική ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ο ίδιος φέρεται μάλιστα να έδειξε στους αστυνομικούς σημάδια από χτυπήματα, τα οποία – όπως ισχυρίζεται – προήλθαν από την επίθεση που δέχθηκε.

Ωστόσο, από την πλευρά τους οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που έδωσαν κατάθεση υποστηρίζουν ότι ο δράστης δεν ήταν μόνος, αλλά μαζί του υπήρχε ακόμη ένα άτομο, στοιχείο που βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο των αρχών.

Στο μικροσκόπιο οπαδικό ή προσωπικό κίνητρο

Μέχρι στιγμής το ακριβές κίνητρο της δολοφονίας δεν έχει ξεκαθαριστεί, με τις αρχές να εξετάζουν όλα τα πιθανά σενάρια.

Παρότι το οπαδικό κίνητρο βρίσκεται στο επίκεντρο της έρευνας – καθώς το θύμα και ο κατηγορούμενος φέρονται να υποστήριζαν διαφορετικές ομάδες της Θεσσαλονίκης – οι αστυνομικοί δεν αποκλείουν και προσωπικές διαφορές.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, ούτε ο 23χρονος ούτε το θύμα είχαν απασχολήσει στο παρελθόν τις αρχές για περιστατικά οπαδικής βίας.

Ωστόσο, νέα στοιχεία που εξετάζονται περιπλέκουν την υπόθεση.

Σύνδεση του θύματος με επιθέσεις σε άτομα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το 20χρονο θύμα φέρεται να είχε ταυτοποιηθεί ως ένας από τους δέκα δράστες ομάδας που παγίδευε άτομα μέσω ψεύτικων ραντεβού με ανήλικα κορίτσια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, τα μέλη της ομάδας έκλειναν ραντεβού με υποψήφια θύματα και στη συνέχεια τους επιτίθεντο, κυρίως στην περιοχή του άλσους Μετεώρων.

Οι επιθέσεις φέρονται να είχαν πραγματοποιηθεί πέντε φορές το διάστημα από 10 έως 30 Νοεμβρίου 2025, ενώ για την υπόθεση είχε σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για ληστεία, εγκληματική οργάνωση και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Τα ευρήματα της ιατροδικαστικής εξέτασης

Την ίδια ώρα, τα πρώτα στοιχεία της ιατροδικαστικής εξέτασης δείχνουν ότι ο 20χρονος δέχθηκε δύο χτυπήματα με αιχμηρό αντικείμενο.

Συγκεκριμένα, εντοπίστηκε ένα τραύμα αριστερά στον θώρακα και ένα δεύτερο δεξιά στην πλάτη, τα οποία αποδείχθηκαν μοιραία.

Η σορός του 20χρονου μεταφέρθηκε από νωρίς το μεσημέρι της Παρασκευής στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όπου πραγματοποιήθηκαν ήδη τοξικολογικές εξετάσεις.

Μετά την αξονική τομογραφία που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, θα ολοκληρωθεί και η νεκροψία – νεκροτομή.

Παράλληλα, στο σημείο της δολοφονίας βρέθηκε η ιατροδικαστής Λήδα Κοβάτση, η οποία πραγματοποίησε αυτοψία ακολουθώντας τη διαδρομή του θύματος μέχρι τη στιγμή που κατέρρευσε στο πεζοδρόμιο της οδού Αργοναυτών.

Η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται, με τις αρχές να προσπαθούν να ανασυνθέσουν λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα που οδήγησαν στη φονική συμπλοκή.

Διαβάστε ακόμη: