Κατ’ ιδίαν διμερή συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Χακάν Φιντάν, θα έχει την Πέμπτη 29 Αυγούστου ο Γιώργος Γεραπετρίτης, στο περιθώριο της άτυπης συνάντησης των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.

Κατά πληροφορίες, αντικείμενο της συνάντησης θα αποτελέσουν, μεταξύ άλλων, οι ευρωτουρκικές σχέσεις, το Κυπριακό και οι ελληνοτουρκικές σχέσεις ενόψει και της επικείμενης συνάντησης στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν.

Ως ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται το γεγονός ότι Τούρκος υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια στο γεύμα της Άτυπης Συνάντησης και έτσι, η ελληνική πλευρά θα έχει την ευκαιρία ενώπιον των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να θέσει τα ζητήματα που την αφορούν γύρω από τις σχέσεις με την Τουρκία.

Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Γεραπετρίτης θα μεταβεί σήμερα στις Βρυξέλλες για την αυριανή συνάντηση των Υπουργών, στην οποία θα συμμετάσχει και ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ντέιβιντ ΜακΆλιστερ.

Θέματα της ημερήσιας διάταξης είναι, μεταξύ άλλων, ο πόλεμος στην Ουκρανία, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, και η πολιτική κατάσταση στη Βενεζουέλα.

Θα συζητηθεί επίσης, η κρίση στη Μέση Ανατολή, παρουσία της Συντονίστριας του ΟΗΕ για την ανθρωπιστική βοήθεια και την ανοικοδόμηση στη Γάζα, Σίγκριντ Κάαγκ, με την οποία ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει και κατ’ ιδίαν συνάντηση.

Διαβάστε ακόμη: