Ο Γεώργιος Καλαμίδας, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, «έφυγε» σήμερα από τη ζωή, σε ηλικία 78 ετών. Η κηδεία του θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 05 Σεπτεμβρίου και ώρα 11:00 το πρωί, στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών.

Ο εκλιπών γεννήθηκε στο Αγρίνιο, το 1944. Σπούδασε στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, από την οποία αποφοίτησε το 1967. Στο δικαστικό σώμα εισήλθε το 1972, ως έμμισθος πάρεδρος του Πρωτοδικείου Αθηνών.

Το 1974, έγινε Πρωτοδίκης και το 1985, Πρόεδρος Πρωτοδικών. Το 1990, προήχθη σε Εφέτη, το 2002 σε Πρόεδρο Εφετών και το 2004, έγινε Αρεοπαγίτης. Την 3η Ιουλίου 2009 επελέγη Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, θέση στην οποία παρέμεινε ως τη 30η Ιουνίου 2011.

Γεώργιος Καλαμίδας, πρώην Πρόεδρος του Αρείου Πάγου.

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη της για το θάνατο του Γεώργιου Καλαμίδα, σε ανακοίνωση στην οποία επισημαίνονται ακόμη τα εξής για τον εκλιπόντα:

«Από τη θέση του Προέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου, συνέβαλε αποφασιστικά στην επίτευξη κλίματος ηρεμίας και συναδελφικής αλληλεγγύης εντός του δικαστικού σώματος αλλά και προέβαλε τα χρονίζοντα προβλήματα στο χώρο της Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, ανεξίτηλα θα μείνουν στη μνήμη μας η ευγένεια και η πραότητα του χαρακτήρα του, η ανθρωποκεντρική του προσέγγιση στις προκλήσεις της εποχής μας, η σπάνια καλλιέργεια και η προσήλωση –με συνέπεια– στις αρχές αλλά και το αδιαπραγμάτευτο ήθος του».

Διαβάστε ακόμη:

Μητροπολίτης Δωδώνης: Όταν έδινε συνέντευξη στο Penthouse και έλεγε «ναι» στο προγαμιαίο σεξ

Αποκάλυψη: Ο πρωθυπουργός ζήτησε την παραίτηση Τσουβάλα – Γιατί κόπηκε τελικά ο Αν. Δασκαλάκης, που υπέστη δεύτερη σερί ήττα και επελέγη ο Μιχ. Καραμαλάκης για νέος Γ.Γ. του Υπ. Προστασίας του Πολίτη

Ο Σπύρος Λάτσης, διά μέσω της Μελίνας Παΐζη, βάζει πόδι ακόμη πιο προσωπικά στη Διοίκηση της Lamda Development