Για το άνοιγμα της εστίασης από σήμερα μίλησε ο υπουργός Ανάπτηξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας ότι αυτό «δεν σημαίνει ότι ο κορωνοϊός έπαψε να υπάρχει ή ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης».

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «Ανοίγουμε την εστίαση αλλά ο ιός δεν έχει φύγει. Το σύνθημα ότι πέρασε ο κίνδυνος δεν έχει δοθεί. Κανένας δεν θέλει να περιορίσει την ελευθερία κανενός, αλλά πρέπει να κρατηθεί ο ιός υπό έλεγχο».

Παράλληλα, ο υπουργός Ανάπτυξης υπενθύμισε ότι επιτρέπονται μέχρι έξι άτομα στα τραπέζια, ότι είναι απαραίτητη η αποστολή sms με τον κωδικό 6 και πως η αναχώρηση πρέπει να γίνεται στις 10:45.

«Σήμερα κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα»

Πρόσθεσε, δε, ότι από τις 15 Μαΐου, με το άνοιγμα του τουρισμού, θα ανακοινωθεί πιο διευρυμένο ωράριο.

«Σήμερα δεν επιστρέφουμε στην παλιά μας ζωή κάνουμε ένα βήμα προς την κανονικότητα», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθής για τις αρκετές επιχειρήσεις εστίασης που δεν έχουν πρόσβαση σε εξωτερικό χώρο, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να λειτουργήσουν, ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από τους εργαζόμενους που θα παραμείνουν σε αναστολή και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση παραμένει δίπλα στους ανθρώπους της εστίασης.

Υπενθύμισε, επίσης, ότι σύμφωνα με το κυβερνητικό σχέδιο, τα «κουρεμένα» ενοίκια θα ισχύσουν και τον Μάιο, με τα ίδια κριτήρια που εφαρμόστηκαν και το Απρίλιο.

Τέλος, ως προς την απαγόρευση μουσικής είπε ότι ήταν απαίτηση των γιατρών, καθώς «μιλώντας πιο δυνατά εκπνέεις με μεγαλύτερη ταχύτητα τα σταγονίδια, αυξάνοντας την πιθανότητα να κολλήσει κάποιος διπλανός που έχει βγάλει τη μάσκα για να φάει».

 

Διευρύνεται, επίσης από σήμερα, το ωράριο μετακίνησης:

Στις 23:00 ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας από σήμερα 3/5

Δείτε όλες τις  τελευταίες Ειδήσεις  από την  Ελλάδα  και τον  Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο   Radar.gr.