Τα μέτρα προστασίας στις εκκλησίες υπενθύμισε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ξεκινώντας την ενημέρωση από την πλευρά του. Την Κυριακή του Πάσχα μπορούν να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών -έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο, έως 12 για εξωτερικό χώρο, με κωδικό 6 στο 13033.

Μέχρι τις 15 Μαΐου, όταν και θα αρθούν οι περιορισμοί στις υπερτοπικές μετακινήσεις, θα συνεχίσουν να ισχύουν τα sms, ανακοίνωσε ο υφυπουργός Πολιτική Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Παράλληλα, τόνισε πως για τη μετάβαση σε κατάστημα εστίασης, η οποία επανεκκινεί τη Δευτέρα 3 Μαΐου, οι πολίτες καλούνται να αποστέλλουν sms με κωδικό «6».

 

Aνοίγουν οι διαδημοτικές μετακινήσεις

Από αύριο, Μεγάλη Πέμπτη 29 Απριλίου, επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις για όλη την εβδομάδα και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας υπενθύμισε τα μέτρα για τις εκκλησίες για το Πάσχα.

Την Μεγάλη Παρασκευή, η περιφορά του Επιταφίου θα γίνει στον προαύλιο χώρο των ναών, χωρίς την πομπή των πιστών για να αποφευχθεί συνωστισμός ενώ το προσκύνημα του Επιταφίου θα γίνει εκτός του ναού.

Για τη μετάβαση σε φιλικό τραπέζι την Κυριακή του Πάσχα, οι πολίτες θα στέλνουν SMS με κωδικό 6 στο 13033. Επιτρέπεται να συγκεντρωθούν τα μέλη δύο οικογενειών, έως 9 άτομα για εσωτερικό χώρο και έως 12 για εξωτερικό.

Πώς θα λειτουργήσει η εστίαση

Στα καταστήματα εστίασης και καφέ δεν επιτρέπεται η μουσική, θα έχουν μόνο καθήμενους και μόνο σε ανοικτούς χώρους. Το ωράριο από την Παρασκευή επεκτείνεται μέχρι τις 11 το βράδυ, ενώ τα εστιατόρια και τα καφέ θα κλείνουν 15 λεπτά νωρίτερα.

«Στις 11 το βράδυ θα πρέπει να είμαστε όλοι σπίτια μας», είπε αυστηρά ο κ. Χαρδαλιάς.

kikilias-xardalias3434

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.