Νέα δεδομένα στην πολύκροτη υπόθεση της Θεσσαλονίκης και στα όσα καταγγέλθηκαν ότι έλαβαν χώρα στη σουίτα 401 και στο δωμάτιο 602 του πεντάστερου ξενοδοχείου το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, διαμορφώνει η εισαγγελική πρόταση 65 σελίδων η οποία απαλλάσσει τον Βασίλη Λεβέντη από την κατηγορία του βιασμού και καλεί την 24χρονη Γεωργία Μπίκα να πληρώσει τα δικαστικά έξοδα.

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών στην πρόταση, που παρουσιάζει το «ΘΕΜΑ», αναφέρει πως «Ουδεμία αξιόποινη πράξη, πολλώ δε μάλλον του βιασμού, τελέστηκε σε βάρος της εγκαλούσας, τουναντίον τα όσα ισχυρίστηκε είναι παντελώς ψευδή».

Σε άλλο σημείο ανφέρεται πως «έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον», βασίζοντας το σκεπτικό της σε μαρτυρίες, κυρίως τεσσάρων παρευρισκομένων στο πάρτυ, τεσσάρων υπαλλήλων του πεντάστερου ξενοδοχείου, αλλά και στα επιστημονικά αποτελέσματα των εξετάσεων από τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Θεσσαλονίκης και της Βέρνης.

Γεωργία Μπίκα: Αυτό είναι το πόρισμα της εισαγγελέως που απαλλάσσει τον Βασίλη Λεβέντη από την κατηγορία του βιασμού

Η πρόταση της εισαγγελέως ξεκινάει περιγράφοντας το τι έγινε εκείνο το βράδυ στη σουίτα του πεντάστερου ξενοδοχείου: «Το πάρτυ κατά γενική ομολογία δεν παρουσίαζε κανένα απολύτως ενδιαφέρον, ενώ το περιβάλλον έμοιαζε παράξενο.

Συγκεκριμένα, όπως κατέθεσαν άπαντες οι μάρτυρες-προσκεκλημένοι, υπήρχε ένας μπουφές με μικρό αριθμό μπουκαλιών σαμπάνιας, βότκας και redbull, υπήρχε έλλειψη πάγου και νερού, δεν υπήρχε σέρβις αλλά o καθένας σερβίρονταν μόνος του, η μουσική εξέπεμπε από ηχείο με Bluetooth, δεν υπήρχε χώρος ώστε να καθίσουν όλοι, οι παρευρισκόμενοι περιφέρονταν χωρίς να δίνει ιδιαίτερη σημασία ο ένας στον άλλον, οι “οικοδεσπότες” δεν έμοιαζαν να ενδιαφέρονται για τους καλεσμένους, άνθρωποι μπαινοέβγαιναν στο μπαλκόνι για να καπνίσουν και γενικά επικρατούσε αδιαφορία και υποτονικότητα.

Δεν υπήρχε καμία συνοχή, ουδεμία ερωτική διάθεση και απουσίαζε παντελώς η προσέγγιση (ερωτική ή φιλική) των ανδρών προς τις παρευρισκόμενες γυναίκες, οι οποίες υπερτερούσαν στον αριθμό από αυτούς.

Επίσης, δεν διαπιστώθηκε από κανέναν η χρήση ναρκωτικών ουσιών ή ότι κάποιος ήδη τελούσε υπό την επήρεια αυτών. Η εγκαλούσα με τη φίλη της κάθισαν σε σκαμπό δίπλα η μία με την άλλη, ενώ όπισθεν αυτών αλλά πλησίον τους κάθισε η Μία, την οποία ήδη γνώριζαν από το ρεβεγιόν στην οικία του εργοδότη».

Στη συνέχεια, στην πρόταση αναφέρεται το τι συνέβη όταν η Γεωργία Μπίκα επέστρεψε στο ξενοδοχείο, βασιζόμενη στις δύο καταθέσεις των υπαλλήλων του ΜΕΤ.

Βιασμός 24χρονης: Βίντεο ντοκουμέντο από την επιστροφή της Γεωργίας στο ξενοδοχείο ανήμπορη να διατηρήσει την ισορροπία της

«[…] Η ίδια, ερχόμενη από την οδό Ερμιόνης όπου κινούνταν προς αναζήτηση του αυτοκινήτου της, εισήλθε στο ξενοδοχείο, κατευθύνθηκε στη ρεσεψιόν και ζήτησε την κράτηση ενός δωματίου. O υπάλληλος υποδοχής προχώρησε στη διαδικασία άφιξης, την ενημέρωσε ότι το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 130 ευρώ, πλέον 4 ευρώ για το φόρο διαμονής, τούτη πλήρωσε μετρητοίς και απομακρύνθηκε προς τον ανελκυστήρα.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Γεωργία Μπίκα φαινόταν ότι είχε πιει, παραπατούσε και δεν ήταν ιδιαίτερα ομιλητική απέναντί του. Το δωμάτιο που της παραχωρήθηκε είχε το Νο 510 και βρισκόταν στον 5ο όροφο του ξενοδοχείου, ακριβώς δίπλα από το ασανσέρ. Η εγκαλούσα όντως ανέβηκε στον όροφο που έπρεπε, πλην όμως άλλαξε γνώμη και αποφάσισε να μην εισέλθει καθόλου στο δωμάτιό της αλλά να μεταβεί κατευθείαν στον 4ο όροφο και στη σουίτα όπου λάμβανε χώρα το πάρτυ.

O παραπάνω υπάλληλος αντιλήφθηκε, μέσω της εφαρμογής που διατηρεί το ξενοδοχείο για τη δημιουργία κλειδιών δωματίων, ότι η πελάτης δεν είχε εισέλθει στο δωμάτιό της, παρότι είχαν περάσει τρία περίπου λεπτά και θεωρώντας ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα με το κλειδί-κάρτα (καθώς πολλοί πελάτες νομίζουν ότι η κάρτα λειτουργεί ανέπαφα, ενώ στην πραγματικότητα υπάρχει ειδοποίηση για την εισαγωγή της) ενημέρωσε τον υπάλληλο να μεταβεί στον 5ο όροφο και να συνδράμει στο άνοιγμα της πόρτας.

Τούτος ανέβηκε καλώντας εκ νέου τον άνω υπάλληλο υποδοχής ώστε να επιβεβαιώσει τον αριθμό δωματίου της πελάτισσας, και αντίκρισε την εγκαλούσα η οποία στεκόταν ανάμεσα στην πόρτα του δωματίου της και του ανελκυστήρα. Ευθύς αμέσως τη ρώτησε «δεν μπορέσατε να μπείτε στο δωμάτιο;» και τούτη του απάντησε «ορίστε;» με εκείνον να επαναλαμβάνει την ίδια ερώτηση. Η εγκαλούσα τότε του απάντησε «όχι, στο 401 πάω». Αυτός ξαναρώτησε «δεν κάνατε κράτηση τώρα στη ρεσεψιόν;» και αυτή του είπε «όχι, στο 401 πάω».

Τότε ο υπάλληλος της ζήτησε συγνώμη λέγοντας ότι μπορεί να έκανε κάποιο λάθος, ενώ η εγκαλούσα κατευθύνθηκε στον ανελκυστήρα. Επίσης, αυτός επικοινώνησε με τον υπάλληλο υποδοχής και ενημέρωσε ότι δεν μπήκε στο δωμάτιό της αλλά πήγαινε στο 401. Ταυτόχρονα, κατέβηκε στον 4ο όροφο και είδε την κοπέλα να κατευθύνεται αρχικά προς το δωμάτιο 402 και στη συνέχεια προς το 401 (σουίτα)».

Στις επόμενες σελίδες της πρότασης αναφέρεται, σύμφωνα με μαρτυρίες, τι συνέβη όταν η Γεωργία Μπίκα επέστρεψε στη σουίτα όπου γινόταν το πάρτυ.

«O κατηγορούμενος κάθισε στην άκρη του καναπέ και η εγκαλούσα σε σκαμπό, δίπλα του, ενώ με το πέρασμα της ώρας η σωματική τους επαφή γινόταν στενότερη», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σημείο όπου αναφέρεται στον καταγγελλόμενο βιασμό και στο πώς τον ερμηνεύει η εισαγγελέας στην πρότασή της.

«Μετά την πάροδο σαράντα έως εξήντα λεπτών περίπου o κατηγορούμενος και η εγκαλούσα, έχοντας δημιουργήσει ένα ερωτικό κλίμα μεταξύ τους, αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τη σουίτα και να μεταβούν στο δωμάτιο 602, που είχε κλείσει για τον εαυτό του, ώστε προφανώς να συνευρεθούν.

Έτσι, έχοντας συνειδητά, νηφάλια και με γνήσια βούληση λάβει την απόφαση, προϊόν της ελεύθερης επιλογής της, να συνευρεθεί με τον κατηγορούμενο, κατευθύνθηκαν περί ώρα 04.45’ στον 6ο όροφο και στο δωμάτιο 602 του ξενοδοχείου «ΤΗΕ ΜΕΤ», ήτοι στο δικό του δωμάτιο, κι εκεί, μιας και είχε ήδη νωρίτερα εξωτερικεύσει τη συναίνεσή της και είχε δημιουργηθεί και κλιμακωθεί η ερωτική τους διάθεση κατά την παραμονή τους στη σουίτα, ξάπλωσαν στο κρεβάτι, προχώρησαν σε ερωτικές περιπτύξεις…* η εγκαλούσα συνειδητά και ηθελημένα, με τη συναίνεσή της για την ερωτική συνεύρεση, η οποία αποτελούσε μια εκούσια και συνεχιζόμενη συμφωνία συμμετοχής, δίχως να ανακληθεί σε οποιοδήποτε στάδιο…*

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πράξης τους, τούτη ζήτησε από τον κατηγορούμενο να της επιτρέψει να κοιμηθεί στο δωμάτιό του κι εκείνος αμέσως συμφώνησε.

Περί ώρα 10.40 η εγκαλούσα ξύπνησε. Για δικούς της, ωστόσο, προσωπικούς λόγους, που από τα στοιχεία της δικογραφίας δύναται να υποτεθούν αλλά δεν προκύπτουν ευθέως, τούτη έπλασε μια ιστορία με ηρωίδα θύμα την ίδια, διανθίζοντάς την κάθε φορά κατά το δοκούν με χονδροειδέστατα ψεύδη, ώστε να προσδώσει μεγαλύτερη αληθοφάνεια στην περιγραφή των γεγονότων, παρουσιάζοντας τον εαυτό της ως θύμα βιασμού από τον κατηγορούμενο και όχι μόνον.

Και μπορεί μεν οι προσωπικοί λόγοι που την οδήγησαν στην ύφανση αυτής της ιστορίας να μην προέκυψαν επαρκώς, πλην όμως από την επισταμένη μελέτη όλων των αποδεικτικών στοιχείων προέκυψε περίτρανα και πέραν πάσης αμφιβολίας ότι τα όσα κατέθεσε σχετικά με τον υποτιθέμενο σε βάρος της βιασμό αποτελούν μυθεύματα και ασύστολα ψεύδη».

Το επόμενο συμβάν που ξεδιπλώνεται στην εισαγγελική πρόταση αφορά την επόμενη μέρα και την καταγγελία της Γεωργίας Μπίκα στο Τμήμα Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

«Ισχυρίστηκε ότι μόλις ξύπνησε και αντιλήφθηκε τι είχε συμβεί, ήταν σε κατάσταση πανικού και σοκ και άρχισε να κλαίει, ενώ τόσο o εργοδότης όσο και ένας φίλος του, οι οποίοι την παρέλαβαν από το ξενοδοχείο ισχυρίστηκαν ότι μόλις την αντίκρισαν είδαν μια κοπέλα απόλυτα τρομοκρατημένη, που παρουσίαζε την εικόνα μιας κακοποιημένης γυναίκας.

[…]  Ωστόσο, οι ανωτέρω ισχυρισμοί και περιγραφές όλων καταρρίπτονται από τις ένορκες καταθέσεις της υπαλλήλου υποδοχής στο ξενοδοχείο, η οποία την 28.01.2022 κατέθεσε ενώπιον της Ανακρίτριας σχετικά με την εικόνα της εγκαλούσας “…ήταν μια απλή κοπέλα που πήγαινε προς τα έξω, δε μου κίνησε την περιέργεια με τη στάση του σώματός της ή με κάποιο τρόπο να θεωρήσω ότι χρειάζεται βοήθεια…” αλλά και μιας άλλης υπαλλήλου, η οποία την ίδια ημέρα κατέθεσε ότι προς το μεσημέρι, δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα, είδα αυτή την κοπέλα, τη Γεωργία Μπίκα, χωρίς να ξέρω ποια είναι ή πού δόθηκε το δωμάτιο μέσα στη νύχτα, και o λόγος που την πρόσεξα είναι γιατί πίσω στο γραφείο μπαινοβγαίνουμε και την πρόσεξα λόγω του ντυσίματος, φορούσε μια γούνα κοντή ανοιχτόχρωμη και ήταν ξυπόλυτη με πέδιλα από κάτω, και αναρωτήθηκα τέτοιο ντύσιμο θα είναι από χθες το βράδυ.

Εκείνη μιλούσε στο τηλέφωνο και περίμενα να τελειώσει για να τη ρωτήσω αν έρχεται ή φεύγει για να ελέγξω πιστοποιητικά κλπ αλλά δε σταμάτησε να μιλάει, συνέχισε να προχωρά και βγήκε από το ξενοδοχείο χωρίς να ξαναγυρίσει…. Δεν πρόσεξα κάτι το ιδιαίτερο, απλά μιλούσε στο τηλέφωνο κανονικά…”.

Από τις συγκεκριμένες επομένως καταθέσεις προκύπτει αδιαμφισβήτητα ότι τούτη σε καμία απολύτως κατάσταση πανικού δεν τελούσε, ούτε φυσικά έκλαιγε ασταμάτητα μέχρι τη στιγμή της έλευσης του εργοδότη της, τουναντίον κατέβηκε από το δωμάτιό της έχοντας απόλυτα φυσιολογική κίνηση, στάση και συμπεριφορά, δίχως να κλαίει, να μοιάζει τρομαγμένη ή πολύ περισσότερο κακοποιημένη, όπως οι μάρτυρές της περιέγραψαν με γλαφυρό τρόπο, συμπεριφορά όμως που αφενός μεν δεν συνάδει με αυτή μιας πραγματικά κακοποιημένης σεξουαλικά γυναίκας που τελεί σε κατάσταση σοκ, και αφετέρου ουδεμία απολύτως σχέση έχει με την παράθεση των αναληθών ισχυρισμών της ιδίας».

Ολοκληρώνοντας την πρότασή της στο Συμβούλιο, η κ. Κλιάπα προτείνει να απαλλαγεί των κατηγοριών ο Βασίλης Λεβέντης και να καταργηθεί ο περιοριστικός όρος της εμφάνισης στο τμήμα της περιοχής του και η Γεωργία Μπίκα να πληρώσει όλα τα δικαστικά έξοδα.

Γεωργία Μπίκα: Απάντηση με μηνύσεις

Εν αναμονή της απόφασης του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για το αν θα κάνει ή όχι δεκτή την πρόταση της εισαγγελέως Πρωτοδικών, η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα «περνά στην αντεπίθεση» και ετοιμάζει υπόμνημα με το οποίο θα αντικρούει έναν προς έναν τους ισχυρισμούς της κυρίας Κλιάπα και το οποίο θα καταθέσει στο Συμβούλιο.

Γεωργία Μπίκα: Αυτό είναι το πόρισμα της εισαγγελέως που απαλλάσσει τον Βασίλη Λεβέντη από την κατηγορία του βιασμού

Οι πληροφορίες λένε πως η Γεωργία Μπίκα, η οποία είναι αποφασισμένη να μην υποχωρήσει και να στηρίξει τη θέση της, επιμένει ότι διαθέτει στοιχεία από μαρτυρίες και υλικό από κάμερες που στοιχειοθετούν την καταγγελία της.

Παράλληλα, έχει ήδη καταθέσει μηνύσεις εις βάρος του Χαράλαμπου Ντόλια, εμπόρου πούρων και φίλου του Βασίλη Λεβέντη που ήταν στο πάρτυ του ΜΕΤ με τρεις νεαρές κοπέλες λέγοντας ότι έχει τελέσει εις βάρος της την αξιόποινη πράξη της ψευδούς κατάθεσης, καταθέτοντας μεταξύ αληθινών, και ψευδή περιστατικά.