Ανεμβολίαστοι θα λάβουν μηνύματα στο κινητό τους ώστε να πειστούν να εμβολιαστούν κατά του Covid-19. Για τις λεπτομέρειες του σχεδίου αυτού μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Γιώργος Γεωργαντάς.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργαντάς διευκρίνισε ότι είναι απόφαση του υπουργείου Υγείας προκειμένου να ενημερωθούν οι πολίτες.

Ποιοί ανεμβολίαστοι θα λάβουν γραπτά μηνύματα

Απαντώντας στην κριτική που ασκείται για τα προσωπικά δεδομένα καθώς SMS αναμένεται να σταλεί σε περίπου 400.000 μη εμβολιασμένους τα στοιχεία των οποίων έδωσε η ΗΔΙΚΑ, ο κ. Γεωργαντάς εξήγησε ότι «οδηγός» θα είναι η άυλη συνταγογράφηση.

«SMS θα σταλούν μόνο σε όσους είναι εγγεγραμμένοι στην άυλη συνταγογράφηση και κατά κανόνα είχαν κλείσει κάποιο ραντεβού για εμβολιασμό, που δεν υλοποιήθηκε» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργαντάς προσθέτοντας ότι εκκρεμεί η έκδοση μιας κοινής υπουργικής απόφασης.

Όπως τόνισε ο Γιώργος Γεωργαντάς «δεν θα είναι καθημερινή αυτή η ενημέρωση, θα έχει μια περιοδικότητα. Θα είναι ένα υπενθυμιστικό μήνυμα για την υγεία του ιδίου και του συνόλου, μόνο καλό θα κάνει». Ενώ στην συνέχεια υποστήριξε ότι ακόμη και 1-2 στους 5 που δεν έχουν εμβολιαστεί, αν παρακινηθεί από τα μηνύματα που θα λάβουν, μόνο όφελος θα υπάρξει.

Γεωργαντάς: Ποιοι ανεμβολίαστοι θα λάβουν μηνύματα στο κινητό τους

Τρίτη δόση εμβολίου κατά του κορωνοϊού

Μιλώντας για όσους έχουν ήδη εμβολιαστεί με δύο δόσεις κατά του κορωνοϊού είπε ότι όσον αφορά την τρίτη δόση «ήδη αποστέλλονται sms σε όσους είναι άνω των 50 ετών».

«Με το SMS υπενθυμίζεται η δυνατότητα να γίνει η τρίτη, η λεγόμενη αναμνηστική δόση του εμβολίου, έναντι του κορωνοϊού. Ισχύει το ίδιο και για όσους ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας» συμπλήρωσε ο κ. Γεωργαντάς.

Όπως είπε, μάλιστα, παρόμοιο μήνυμα υπενθύμισης θα σταλεί και σε όσους έχουν εμβολιαστεί με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson.

O Γιώργος Γεωργαντάς ενημέρωσε, τέλος, ότι «περισσότεροι από 340.000 πολίτες έχουν κάνει την τρίτη δόση του εμβολίου, ενώ παρατηρείται μια αυξημένη κινητικότητα. Είναι ήδη πάνω από το 30% όσων είχαν δικαίωμα να κάνουν την τρίτη δόση».