Το ενδεχόμενο να υπάρξει παρέμβαση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων που νοσούν απο κορωνοϊό άφησε «ανοιχτό» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς.

Ο κ. Γεωργαντάς προχώρησε σε διευκρινίσεις για τα πιστοποιητικά και τη νόμιμη απουσία από την εργασία λόγω νόσησης με κορωνοϊό.

Εξετάζεται η προσωρινή ακύρωση στα πιστοποιητικά εμβολιασμού των πλήρως εμβολιασμένων που νοσούν απο κορωνοϊό

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 και ερωτηθείς για τον κίνδυνο άτομα που έχουν εμβολιαστεί πλήρως και βρίσκονται θετικά στην covid-19 να κυκλοφορούν κανονικά με το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους μέχρι να εκδοθεί το πιστοποιητικό νόσησης, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε αυτές τις περιπτώσεις.

Σημείωσε επίσης ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται 14 ημέρες μετά από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.

Ο κ. Γεωργαντάς ρωτήθηκε και για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες.

Ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης επανέλαβε ότι βάσει της τελευταίας ΚΥΑ νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει θετική βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.

Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους μη εμβολιασμένους χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.

Τέλος, ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης σημείωσε ότι τις τελευταίες ημέρες έχουν δοθεί 270.000 νέα ραντεβού για εμβολιασμό.