Σημαντική είναι η συμβολή στην ελληνική οικονομία απ’ τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, φτάνοντας το 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων έργου επέκτασης του car terminal από την ΟΛΠ ΑΕ που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024,το μεσημέρι.

Το κόστος ανήλθε στα 20 εκατομμύρια ευρώ, χρειάστηκε σχεδόν 3 χρόνια να ολοκληρωθεί και δίνει τη δυνατότητα στάθμευσης επιπλέον 5.100 αυτοκινήτων και συνολικά 11.800. Ο μεγαλύτερος πελάτης του car terminal του Πειραιά είναι Neptune Lines συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού.

Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τρεις υπουργούς.

Τον λόγο πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επεσήμανε:

«Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά και είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξέλιξη του σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται κόμβος μεταμόρφωσης οχημάτων για τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αφρική και συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Πιστοποιεί την στρατηγική προσήλωση της Κυβέρνησης προς την ανάπτυξη και ενίσχυσης της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία της Ναυτιλίας. Το car terminal εντάσσεται στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με σύγχρονες τεχνολογίες».

Σημαντική είναι η συμβολή στην ελληνική οικονομία απ’ τη λειτουργία του λιμανιού του Πειραιά, φτάνοντας το 1,5% του ΑΕΠ. Αυτό επισημάνθηκε στη διάρκεια των εγκαινίων έργου επέκτασης του car terminal από την ΟΛΠ ΑΕ που πραγματοποιήθηκε με κάθε επισημότητα σήμερα, Τρίτη 6 Φεβρουαρίου 2024,το μεσημέρι.  Το κόστος ανήλθε στα 20 εκατομμύρια ευρώ, χρειάστηκε σχεδόν 3 χρόνια να ολοκληρωθεί και δίνει τη δυνατότητα στάθμευσης επιπλέον 5.100 αυτοκινήτων και συνολικά 11.800. Ο μεγαλύτερος πελάτης του car terminal του Πειραιά είναι Neptune Lines συμφερόντων της Μελίνας Τραυλού.      Η κυβέρνηση εκπροσωπήθηκε από τρεις υπουργούς.  Τον λόγο πήρε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Χρήστος Στυλιανίδης, ο οποίος επεσήμανε:   «Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ανοίγει νέες προοπτικές για το λιμάνι του Πειραιά και είναι ένα κρίσιμο βήμα για την εξέλιξη του σε παγκόσμιο επίπεδο. Γίνεται κόμβος μεταμόρφωσης οχημάτων για τη Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και την Αφρική και συμβάλλει στην ανάπτυξη ολόκληρης της ελληνικής οικονομίας. Πιστοποιεί την στρατηγική προσήλωση της Κυβέρνησης προς την ανάπτυξη και ενίσχυσης της Ελλάδας στην πρωτοκαθεδρία της Ναυτιλίας. Το car terminal εντάσσεται στη βιώσιμη αστική ανάπτυξη με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα και με σύγχρονες τεχνολογίες».

Η επέκταση του προβλήτα δημιουργεί χιλιάδες νέες θέσεις εναπόθεσης αυτοκινήτων που ενισχύουν την ελκυστικότητα του λιμανιού.

Εντάσσεται στο πλάνο των υποχρεωτικών επενδύσεων του ΟΛΠ και αφορά σε επέκταση κατά 35 στρέμματα προς τη βόρεια πλευρά του λιμανιού. Οι νέες του διαστάσεις διαμορφώνονται σε 1.100 μ. μήκος κρηπιδωμάτων με λειτουργικό βάθος 12,50 μ. και συνολική επιφάνεια 110.000 τ.μ., την ίδια ώρα που το έργο περιλαμβάνει και τη βελτίωση των υπαρχουσών λιμενικών και Η/Μ εγκαταστάσεων.

Η συγκεκριμένη επένδυση, συνολικού ύψους 20 εκατ. ευρώ, ενισχύει την ανταγωνιστικότητα του Σταθμού Αυτοκινήτων του Λιμένος, καθώς δημιουργεί 5.100 νέες θέσεις αυτοκινήτων.

Στην εκδήλωση θα παραστούν μεταξύ άλλων ο Υπουργός Ναυτιλίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, καθώς και ο Πρέσβης της Κίνας στην Ελληνική Δημοκρατία, Xiao Junzheng.

Οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα διαμετακόμισης αυτοκινήτων για την Ανατολική Μεσόγειο, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Βόρειο Αφρική. Εκτός από την φορτοεκφόρτωση και αποθήκευση καινούριων αυτοκινήτων, στους Σταθμούς Αυτοκινήτων ΟΛΠ διακινούνται όλα τα είδη τροχοφόρων εμπορευμάτων, όπως μηχανήματα, φορτηγά, mafi, trailers κτλ. καθώς και γενικό φορτίο.

Στον κατάλογο των πελατών των Σταθμών Αυτοκινήτων περιλαμβάνονται πλέον οι περισσότερες από τις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες, οι οποίες διακινούν μέσω αυτού περισσότερα από 260.000 οχήματα το χρόνο.

Μετά την πώληση της πλειοψηφίας των μετοχών του ΟΛΠ στην COSCO Pacific Ltd. στα μέσα του 2016, οι Σταθμοί Αυτοκινήτων ΟΛΠ εξελίσσονται με γρήγορους ρυθμούς κρατώντας υψηλά τα επίπεδα ποιότητας εξυπηρέτησης και μηδενικά τα ποσοστά ζημιών.

Διαβάστε ακόμη: