Ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος, είχε συνάντηση με τον Εκτελεστικό Διευθυντή του Συμβουλίου Ελληνοαμερικανικής Ηγεσίας (HALC), Έντι Ζεμενίδη.

«H MDCA (σ.σ. Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας), η Αλεξανδρούπολη ως η “Σούδα του Βορρά” και η γενικότερη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας – Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής που εμβαθύνεται σε όλα τα επίπεδα, τα σημαντικότερα θέματα της συζήτησής μας», σημείωσε ο κ. Φλώρος, σε σημερινή (07/03) δημοσίευση στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης.

ΓΕΕΘΑ: Συνομιλία του Κωνσταντίνου Φλώρου με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ

Την 5η Ιανουαρίου, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ, κατά την οποία συζήτησαν τα θέματα που εξετάσθηκαν στη Σύνοδο της Επιτροπής της Συμμαχίας, η οποία έλαβε χώρα στις Βρυξέλλες, το διήμερο 18 – 19 Ιανουαρίου 2023, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Ακόμη, οι δύο άνδρες συζήτησαν για τις προκλήσεις άμυνας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, κατέληξε η επίσημη ενημέρωση.

Διαβάστε ακόμη: