Τα συγχαρητήριά του στον Εμανουέλ Μακρόν για τη νίκη του στις γαλλικές εκλογές έδωσε μέσω twitter ο Έλληνας πρωθυπουργός πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Μια σημαντική νίκη για την Γαλλία, την Ευρώπη και την Δημοκρατία» έγραψε στα γαλλικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΣΥΡΙΖΑ: Η ήττα της ακροδεξιάς και των συντηρητικών πολιτικών «αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα»

Η νίκη Μακρόν είναι «μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σε ανακοίνωσή του για τη νίκη Μακρόν.

«Η ήττα της Λεπέν και η νίκη Μακρόν είναι μήνυμα υπέρ της δημοκρατίας στην Ευρώπη, αλλά και προειδοποίηση. Δεν μπορεί να εφησυχάζει κάνεις και ιδιαίτερα οι αριστερές, προοδευτικές δυνάμεις.

Η ήττα της ακροδεξιάς – που ξεπέρασε σήμερα το 40%- και των νεοφιλελεύθερων και συντηρητικών πολιτικών που την ενισχύουν, αποτελεί τη μέγιστη προτεραιότητα. Η αντιμετώπιση τους απαιτεί ενωτικές πρωτοβουλίες και συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ν. Ανδρουλάκης: Οι προκλήσεις της Ευρώπης απαιτούν υπεύθυνουν ηγέτες

«Η Ευρώπη σε αυτή τη δύσκολη περίοδο έχει ανάγκη από ηγέτες, που κατανοούν την ανάγκη για περισσότερες κοινές πολιτικές μεταξύ των ευρωπαϊκών λαών σε τομείς όπως η Άμυνα, η Ασφάλεια, η Οικονομία και το Κοινωνικό Κράτος», αναφέρει από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης, εκφράζοντας τα συγχαρητήριά του στον Μακρόν. Και προσθέτει:

«Ένας πόλεμος στην καρδιά της Ευρώπης, οι αυξανόμενες κοινωνικές ανισότητες και η ενεργειακή κρίση, συνιστούν προκλήσεις που απαιτούν υπευθυνότητα και αλληλεγγύη απέναντι στη μισαλλοδοξία, η οποία υπονομεύει το κοινό μας μέλλον.»

ΚΚΕ: Η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν

«Η επίκληση στη «δημοκρατία» θα είναι το άλλοθι της κυβέρνησης Μακρόν για να συνεχίσει την επίθεση στα δικαιώματα του γαλλικού λαού, ρίχνοντας έτσι κι άλλο «νερό στο μύλο» της αντιδραστικοποίησης και της ακροδεξιάς» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και υπογραμμίζει καταλήγοντας:

«Γι’ αυτό και το επείγον στη Γαλλία, την Ελλάδα και σε κάθε χώρα, είναι να δυναμώσει ο αγώνας ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα και στον -κάθε φορά- κυβερνητικό διαχειριστή της. Μόνο έτσι μπορούν να ανατραπούν οι αντιλαϊκές πολιτικές και να ηττηθούν πραγματικά οι αντιδραστικές πολιτικές δυνάμεις.

Αντίθετα η ανοχή και η στήριξη σε αυτή τη βαρβαρότητα στο όνομα του «μικρότερου κακού» είναι ο δρόμος που αποδεδειγμένα οδηγεί τους λαούς από το κακό στο χειρότερο».

(ΜεΡΑ25): Η νίκη του Μακρόν σηματοδοτεί την ανάγκη για ακόμα πιο εντατικούς αγώνες

«Η νίκη του Εμμανουέλ Μακρόν πέρα από την ευτυχή-πρόσκαιρη ήττα της ακροδεξιάς με ποσοστό όμως πάνω από 40% στη 2η μεγαλύτερη χώρα της ΕΕ, σηματοδοτεί την ανάγκη για ακόμα πιο εντατικούς αγώνες του γαλλικού λαού ενάντια στις πολιτικές του “ακραίου κέντρου” που ενισχύουν τις Λε Πεν» αναφέρει σε σχόλιό του για τα αποτελέσματα των γαλλικών προεδρικών εκλογών και τη νίκη Μακρόν, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης.