Θέα και στη θάλασσα και στα βουνά. Αυτό το σπίτι στη Γαλλική Ριβιέρα πωλείται για 30 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ. Κάποτε ήταν το σπίτι του Σαρλ ντε Γκολ.
Το ακίνητο έχει ανακαινιστεί πλήρως. Υπάρχουν δύο κουζίνες. Το σπίτι έχει μεγάλους εξωτερικούς χώρους, σύμφωνα με την ιστοσελίδα Mansion Global.

Φωλιασμένο στην πόλη Beaulieu-Sur-Mer στην Κυανή Ακτή, μεταξύ της Νίκαιας και του Μονακό, το ιστορικό σπίτι των εννέα υπνοδωματίων ήταν το σπίτι του ντε Γκολ – στρατιωτικού, πρωθυπουργού και προέδρου της Γαλλίας- το 1945, σύμφωνα με τον μεσίτη Αντρέα Βολ Λούκας της Douglas Elliman, η οποία διαχειρίζεται την πώληση του ακινήτου από τον Σεπτέμβριο.

«Έγραψε ακόμη και την ομιλία του για την απελευθέρωση της Νίκαιας εδώ», ανέφερε ο Λούκας. 

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Ντε Γκολ ηγήθηκε των Ελεύθερων Γαλλικών Δυνάμεων κατά της Ναζιστικής Γερμανίας και προήδρευσε της Προσωρινής Κυβέρνησης της Γαλλικής Δημοκρατίας από το 1944 έως το 1946, προκειμένου να αποκατασταθεί η δημοκρατία στη Γαλλία. Διορίστηκε πρωθυπουργός το 1958 και πρόεδρος το 1959. Πέθανε τον Νοέμβριο του 1970 σε ηλικία 79 ετών.

Εκτός από την ιστορία του και τον διάσημο πρώην κάτοικό του, το σπίτι είναι ασυνήθιστα μεγάλο σε σύγκριση με τα γειτονικά και έχει προσφέρει ξεχωριστή θέα στα γύρω βουνά και στη Μεσόγειο Θάλασσα.

«Τα περισσότερα σπίτια σε αυτή την περιοχή είναι 370-450 τετραγωνικά μέτρα, με τέσσερα ή πέντε υπνοδωμάτια. Αυτό το σπίτι είναι πάνω από 10.000 τετραγωνικά πόδια με εννέα υπνοδωμάτια και επιπλέον δωμάτια προσωπικού», λέει ο μεσίτης.

Ο σημερινός διοκτήτης, τον οποίο η Mansion Global δεν μπορούσε να ταυτοποιήσει, «αρχικά έκανε μια ολοκληρωτική ανακαίνιση το 2011 και στη συνέχεια το ανακαίνισε περαιτέρω το 2018», είπε ο Βολ Λούκας. «Το σπίτι χρειαζόταν τα πάντα.» 

Η εργασία έγινε σύμφωνα με τις απαιτήσεις προστατευμένων χώρων, πρόσθεσε. Όπως πολλές άλλες χώρες, η Γαλλία έχει συγκεκριμένους κανονισμούς για την κατασκευή και την ανακαίνιση όσον αφορά τα ιστορικά κτήρια.

Τώρα, το τριώροφο κτήριο εκτείνεται σε 930 τετραγωνικά μέτρα «απόλυτου νεωτερισμού», σύμφωνα με την καταχώριση. Υπάρχουν μεγάλοι χώροι διαβίωσης, δύο υπερσύγχρονες κουζίνες, μια επίσημη τραπεζαρία, πολλές βεράντες και ένας ανελκυστήρας.

Η κύρια κρεβατοκάμαρα, εν τω μεταξύ, «έχει εκπληκτική ανεμπόδιστη θέα στη θάλασσα και τα βουνά», είπε ο Βολ Λούκας. “Είναι 83 τετραγωνικά μέτρα και έχει δύο αποδυτήρια  και ένα τεράστιο μπάνιο.”

Έξω, η πισίνα περιβάλλεται από περισσότερο από τέσσερα στρέμματα καταπράσινων κήπων, ενώ εκτός από το κυρίως σπίτι, υπάρχουν καταλύματα για επιστάτη και πολλά στούντιο για επισκέπτες ή προσωπικό του σπιτιού.

Διαβάστε ακόμη: