Σήμερα (15/02), ο Πρόεδρος της Γαλλίας συναντήθηκε με τον Εμίρη του Κατάρ, Σεΐχη Χαμάντ αλ Τανί, στα Ηλύσια Πεδία. Ο κ. Μακρόν και ο Εμίρης συζήτησαν για ζητήματα που αφορούν την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στο πλαίσιο της αντιμετώπισης των περιφερειακών και διεθνών προβλημάτων στη Μέση Ανατολή, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Ακόμη, στάθηκαν στην κοινή βούληση να εργασθούν για την ειρηνική επίλυση των ανοικτών περιφερειακών ζητημάτων επί τη βάσει της Διάσκεψης της Βαγδάτης, που αφορά τη συνεργασία των κρατών της περιοχής. Οι δύο ηγέτες αναφέρθηκαν, επίσης, στο θέμα της παροχής βοήθειας στους πληθυσμούς της Συρίας και της Τουρκίας, που έχουν πληγεί από τους φονικούς σεισμούς.

Ο Εμίρης του Κατάρ βρίσκεται από χθες (14/02) στο Παρίσι και παρακολούθησε τον ποδοσφαιρικό αγώνα της Παρί Σεν Ζερμέν (της οποίας είναι ιδιοκτήτης) με αντίπαλο τη Μπάγερν Μονάχου. Ο γαλλικός σύλλογος έχασε με 0–1, με το σύνολο του Γιούλιαν Νάγκελσμαν να αποκτά προβάδισμα πρόκρισης στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ, χάρη στο τέρμα του Κίνγκσλεϊ Κόμάν.

Διαβάστε ακόμη: