Σοκ προκαλεί η είδηση ότι μαθητής μαχαίρωσε την δασκάλα του, σε ώρα μαθήματος, στη γαλλική πόλη Σεν Ζαν ντε Λουζ.

Πιο συγκεκριμένα, ένας 16χρονος μαθητής Λυκείου επιτέθηκε με μαχαίρι και σκότωσε την Ισπανίδα καθηγήτριά του στο σχολείο.

Ο Γάλλος εισαγγελέας, Ζερόμ Μπουριέ, επιβεβαίωσε την επίθεση στο πρακτορείο ειδήσεων AFP, με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να αναφέρουν ότι το περιστατικό συνέβη την ώρα του μαθήματος.

Οι Αρχές επιβεβαίωσαν ότι η αστυνομία βρίσκεται στο σημείο με τον τοπικό εισαγγελέα.

Ο μαθητής ο οποίος ειναι 16 ετών σύμφωνα με τα γαλλικά Μέσα, συνελήφθη. Σύμφωνα με τον γαλλικό Τύπο, ο ανήλικος δράστης έχει λευκό ποινικό μητρώο.

Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν προς το παρόν άγνωστα, ενώ οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο μαθητής πάσχει από ψυχικές διαταραχές.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη «Le Parisien», φέρεται να υποστήριξε ότι «άκουσε φωνές» που τον προέτρεψαν να σκοτώσει με μαχαίρι την καθηγήτριά του.

Εκτάκτως στο Σεν Ζαν ντε Λουζ, μεταβαίνει ο Γάλλος υπουργός Παιδείας.

Η δασκάλα ήταν γύρω στα πενήντα και πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στο σημείο, ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Δύο μάρτυρες περιγράφουν στην εφημερίδα SudOuest στιγμές πανικού: «Όλοι προσπάθησαν να βγουν από μια πόρτα που οδηγούσε σε άλλη τάξη. Από φόβο κάποιοι μπήκαν στον πειρασμό να πηδήξουν από το παράθυρο. Δεν ξέραμε αν όλοι οι μαθητές είχαν καταφέρει να ξεφύγουν.

Πριν βγούμε, είδαμε τον δράστη να παραμένει όρθιος, με το όπλο του στο χέρι. Προσπεράσαμε στον διάδρομο έναν ανώτερο εκπαιδευτικό σύμβουλο που του είπαμε να τρέξει.Οι άλλες τάξεις είχαν ειδοποιηθεί. Προφανώς, οι μαθητές μεταφέρθηκαν γρήγορα σε ασφάλεια».

Διαβάστε περισσότερα