H Νίκαια, εκ των διασημότερων τουριστικών προορισμών παγκοσμίως και πρωτεύουσα πόλη της Κυανής Ακτής, αποφάσισε να επαναφέρει την υποχρεωτική χρήση της προστατευτικής μάσκας στα μέσα μεταφοράς, καθώς η Γαλλία τίθεται αντιμέτωπη με το έβδομο «κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Σήμερα, έλαβα την οριστική μου απόφαση, μαζί με άλλους Δημάρχους της μητρόπολης της Νίκαιας, ώστε όλοι από την προσεχή Δευτέρα (σ.σ. 11/07) να φορούν υποχρεωτικά τη μάσκα τους, στα 2.500 χιλιόμετρα του δικτύου των λεωφορείων, του μετρό και των τραμ», επεσήμανε σήμερα ο Δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί, στο τηλεοπτικό δίκτυο RTL.

Η κυβέρνηση, επί του παρόντος, περιορίζεται στην ισχυρή σύσταση της χρήσης προστατευτικής μάσκας στα δημόσια μέσα μεταφοράς, δίχως να την επιβάλλει, όμως, για τον κ. Εστροζί «θα αναγκασθεί να την επαναφέρει, διότι προέκυψαν 200.000 επιπλέον κρούσματα σε λιγότερο από 24 ώρες.

Σαφέστατα, βλέπουμε ότι αντιμετωπίζουμε ένα 7ο κύμα που “εκτοξεύεται” στα ύψη και οδηγεί σε μία νέα σχολική χρονιά, υψηλού κινδύνου».

Ο αριθμός των μολύνσεων με κορωνοϊό ανήλθε σε περισσότερες από 206.000 το τελευταίο 24άωρο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Γαλλικής Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας, τα οποία δημοσιεύθηκαν χθες το βράδυ (06/07).

Την Τρίτη, ο νέος Υπουργός Υγείας, Φρανσουά Μπρον, προέτρεψε για τη χορήγηση δεύτερης αναμνηστικής δόσης (4η δόση) για τα πιο ευάλωτα άτομα και συνέστησε τη χρήση της μάσκας «στους χώρους όπου εντοπίζεται συνωστισμός».