Ο Ιταλός Υφυπουργός Υγείας, Αντρέα Κόστα, ανέφερε σήμερα (14/06) ότι εξετάζεται η χρονική επέκταση του μέτρου που προβλέπει την υποχρεωτική χρήση προστατευτικής μάσκας σε μέσα μαζικής μεταφοράς, νοσοκομεία και γηροκομεία έως τον Σεπτέμβριο.

Ο κ. Κόστα στάθηκε στην αυριανή λήξη του μέτρου κατά του κορωνοϊού που αφορά την υποχρεωτική χρήση της μάσκας σε χώρους με ιδιαίτερο συνωστισμό ή σε αυτούς στους οποίους βρίσκονται ευπαθείς κατηγορίες, μιλώντας στον ιταλικό ραδιοσταθμό Radio Capital.

Ο Ιταλός Υφυπουργός υποστήριξε πως η κυβέρνηση προσανατολίζεται, εν όψει του αυριανού υπουργικού συμβουλίου, στην παράταση του μέτρου. Παράλληλα, τόνισε ότι από αύριο, η προστατευτική μάσκα θα πάψει να είναι υποχρεωτική σε θέατρα, κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις και κινηματογράφους.

Τέλος, σε ό,τι αφορά τις γραπτές και προφορικές εξετάσεις για το απολυτήριο του Λυκείου, η κυβέρνηση του Μάριο Ντράγκι προχώρησε μονάχα σε σύσταση προς τους μαθητές και τους καθηγητές να συνεχίσουν τη χρήση της μάσκας.

Ιταλός Υφυπουργός Υγείας: «Από 1η Μαΐου δεν απαιτείται το Green Pass, καθοριστική εβδομάδα για τη χρήση των μασκών»

«Το “πράσινο πάσο” εμβολιασμού αναμένεται να παραμείνει ωστόσο η επίδειξή του από τον κόσμο του δε θα είναι υποχρεωτική από τον επόμενο μήνα, ενώ εξετάζεται και η άρση της υποχρεωτικής χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους», είχε επισημάνει σε τοποθέτησή του στις 19/04 ο κ. Κόστα στο ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, αναφερόμενος στο ζήτημα της πανδημίας.

«Οι Ιταλοί πολίτες έχουν αποκτήσει αίσθηση υπευθυνότητας και ευσυνειδησίας, τούς βλέπω να φορούν ακόμη μάσκες σε εξωτερικούς χώρους», σημείωσε εν συνεχεία και συμπλήρωσε πως: «υπάρχουν σκέψεις, οι μαθητές και οι μαθήτριες να μην τις χρησιμοποιούν, αν και τούτο αποτελεί απλώς προσωπική μου άποψη».

«Όσον αφορά το Green Pass, παραμένει ως μέτρο αλλά δεν αποτελεί υποχρεωτική προϋπόθεση για τον κόσμο. Από την 1η Μαΐου δεν θα απαιτείται πλέον για κανένα είδος δραστηριότητας.

Υπάρχει η προοπτική για ένα καλοκαίρι δίχως περιορισμούς. Αφού οι Ιταλοί πολίτες έχουν εμβολιαστεί και σεβάστηκαν όλες τις οδηγίες της κυβέρνησης, οφείλουμε να περνούμε θετικά μηνύματα αυτή τη στιγμή», ολοκλήρωσε ο Ιταλός Υφυπουργός Υγείας.