Θέμα χρόνου είναι η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης με το ΤΑΙΠΕΔ για την σύμβαση παραχώρησης της Εγνατίας Οδού, όπως δήλωσε ο κ. Γιώργος Περιστέρης την Τρίτη 13 Φεβρουαρίου κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων.

Όπως τόνισε όμως, θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να ικανοποιηθούν όλα τα προαπαιτούμενα από πλευράς δημοσίου και να αρχίσει να μετράει ο χρόνος της σύμβασης για την κοινοπραξία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Egis Projects που έχει αναλάβει το έργο.

Όπως δήλωσε ο κ. Περιστέρης, η εταιρεία μελετά το ενδεχόμενο της ενοποίησης των παραχωρήσεων σε μία νέα θυγατρική. Όμως τόνισε ότι οριστικές αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί και ότι εξετάζονται διάφορα σενάρια ώστε να βρεθεί η βέλτιστη λύση στο πλαίσιο ενός ευρύτερου «financial engineering».

Αττική Οδός

Αναφορικά με την Αττική Οδό και την προσφυγή της κοινοπραξίας Vinci – Μυτιληναίος, η οποία είχε καταθέσει τη δεύτερη καλύτερη προσφορά, είπε ότι δεν επηρεάζει τις διαδικασίες. Για τα έργα της Θεσσαλίας, ώστε να αποκατασταθούν οι μεγάλες ζημιές από τη θεομηνία Daniel, η διοίκηση της εταιρείας σημείωσε πως δεν υπάρχει κάτι νεότερο.

Ο κ. Περιστέρης τοποθετήθηκε και στο θέμα των πρότυπων προτάσεων που έχει υποβάλλει η ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ στο υπουργείο Υποδομών ( επεκτάσεις της Αττικής Οδού, παράκαμψη του Κηφισσού), λέγοντας πως δεν υπάρχει κάποια πρόοδος.

Ο επικεφαλής του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, απαντώντας σε ερώτηση για την πορεία των δημοσίων έργων, είπε πως «το κακό είναι ότι εμείς το ανεκτέλεστο το μειώνουμε συνεχώς και ταχύτατα γιατί παραδίδουμε πολύ γρήγορα τα έργα. Γι’ αυτό και μας ενδιαφέρει περισσότερο να βρίσκουμε συνεχώς νέα έργα. Οργανωτικά είμαστε καθ’ όλα ικανοί να υλοποιήσουμε τις συμβάσεις που έχουμε αναλάβει. Εξάλλου, το μισό ανεκτέλεστο της ΤΕΡΝΑ αφορά συμβάσεις εντός του ομίλου ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ».

Διαβάστε ακόμη: