Ο Γιάννης Οικονόμου κατηγόρησε την παράταξη της Αριστεράς για «χυδαία κομματική εκμετάλλευση της δικαστικής απόφασης», τονίζοντας ότι έχει αποφασίσει να «πορευθεί μέσα στον βούρκο και την αθλιότητα».

«Μονάχα ένα κόμμα, το οποίο έχει αποφασίσει να πορευθεί μέσα στον βούρκο και την αθλιότητα, θα επιχειρούσε να μετατρέψει σε αντικείμενο χυδαίας κομματικής εκμετάλλευσης μία δικαστική απόφαση, για υπόθεση βιασμού», ανέφερε αρχικά και συμπλήρωσε:

«Με ανακοίνωση της Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου, χαρακτήριζε την καταδίκη Λιγνάδη ως “νίκη του δικού μας ηθικού και αξιακού συστήματος”, επιχειρώντας να καπηλευθεί πολιτικά μία δικαστική απόφαση, για υπόθεση, μάλιστα, ποινικού και όχι πολιτικού ενδιαφέροντος».

«Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Ηλιόπουλος, επιχείρησε να χρεώσει τη δικαστική απόφαση, για απόλυση του κ. Λιγνάδη με περιοριστικούς όρους, στον Πρωθυπουργό και την Υπουργό Πολιτισμού!

Πρόκειται για μία άθλια συκοφαντία, τον ορισμό της τοξικότητας, που συνιστά δολοφονία χαρακτήρων και υπονόμευση των θεσμών. Αυτά είναι που συνιστούν τον «τραμπισμό α λα γκρέκα». Η στάση του αυτή, είναι όνειδος για ελληνικό κοινοβουλευτικό κόμμα», κατέληξε ο κ. Οικονόμου.

Νωρίτερα, το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας αποφάσισε να αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο Δημήτρης Λιγνάδης, αφού έκρινε ότι πρέπει να δοθεί αναστολή στην εκτέλεση της ποινής, έως την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4–3), μειοψηφουσών δύο ενόρκων και μίας συνέδρου, που είχαν τη γνώμη να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Οι επιβεβλημένοι όροι κατά ομοφωνία, αφορούν απαγόρευση εξόδου από τη χώρα, εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του τρεις φορές τον μήνα και εγγύηση 30.000€.

H απόφαση έγινε δεκτή με αντιδράσεις από το ακροατήριο, που φώναζε «ντροπή».