Οι τιμές του φυσικού αερίου στη Βρετανία παρουσίασαν διακυμάνσεις καθώς η αιολική παραγωγή μειώθηκε, ενισχύοντας τη ζήτηση για το ορυκτό καύσιμο.

Το φυσικό αέριο του πρώτου μήνα στο Ηνωμένο Βασίλειο πρόσθεσε έως και 1,4% την Τετάρτη, πριν περιορίσει κάποια από τα κέρδη.

Οι σταθμοί ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο φυσικό αέριο καλύπτουν περίπου το 42% της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας της Βρετανίας, ενώ η αιολική μειώθηκε σε λιγότερο από 10%, σύμφωνα με τα στοιχεία του δικτύου.

Ενώ η παραγωγή από τις ανεμογεννήτριες αναμένεται να αυξηθεί από αύριο Πέμπτη, οι διακυμάνσεις αναδεικνύουν τον ρόλο του φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας παρά την αύξηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Ακόμη και αν η ζήτηση για φυσικό αέριο στην ηλεκτροπαραγωγή γενικά μειώνεται, χρειάζεται για να καλύψει το κενό όταν δεν υπάρχει άνεμος ή ηλιοφάνεια.

Το Ηνωμένο Βασίλειο βασίστηκε επίσης στην περιορισμένη αποθηκευτική του ικανότητα τις τελευταίες δέκα ημέρες για να καλύψει την αυξημένη ζήτηση κατά τη διάρκεια ενός πρόσφατου ψυχρού κύματος, όπως δείχνουν τα στοιχεία του δικτύου.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του πρώτου μήνα του Ηνωμένου Βασιλείου υποχώρησαν κατά 0,3% στις 71,82 πένες ανά θερμική ώρα στις 8:22 π.μ. ώρα Λονδίνου. Το ολλανδικό προθεσμιακό συμβόλαιο, ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς, υποχώρησε επίσης ελαφρώς στις 9:22 π.μ. στο Άμστερνταμ.

Διαβάστε ακόμη: