Τραγική κατάληξη είχε η υπόθεση εξαφάνισης της δίχρονης Ντάνκα Ίλιτς που συγκλόνισε τη Σερβία.

Τον θάνατο της 2χρονης Ντάνκα, η οποία αγνοούταν επί 10 ημέρες, ανακοίνωσε ο πρόεδρος της χώρας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς.

Η Ντάνκα εξαφανίστηκε στις 26 Μαρτίου έξω από την αυλή του σπιτιού της, στο χωριό Μπάνισκο Πόλιε στη βορειοανατολική Σερβία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δίχρονη έπεσε αρχικά θύμα τροχαίου από δημοτικό όχημα, στο οποίο επέβαιναν δύο άτομα.

Φρίκη στη Σερβία: Δύο συλλήψεις ανδρών – Ομολόγησαν ότι πέταξαν το πτώμα σε μια χωματερή

Τοπικά μέσα αναφέρουν πως αρχικά το όχημα χτύπησε το παιδί, οι δύο επιβαίνοντες την έβαλαν εντός του αυτοκινήτου, την έπνιξαν και στη συνέχεια την πέταξαν στη χωματερή.

Η σορός της δίχρονης Ντάνκα αναζητείται σε χωματερή κοντά στο χωριό που έμενε το κοριτσάκι μαζί με τους γονείς και το αδερφάκι της.

Να σημειωθεί πως οι τοπικές αρχές συνέλαβαν δύο άνδρες που θεωρούνταν ύποπτοι ότι χτύπησαν την Ντάνκα με το όχημά τους όταν βγήκε από μια αυλή στην πόλη της ανατολικής Σερβίας, Μπορ, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Μπράτισλαβ Γκάσιτς.

Οι δύο ύποπτοι είναι υπάλληλοι της τοπικής κρατικής εταιρείας ύδρευσης και βρίσκονταν σε αποστολή όταν χτύπησαν το μικρό κορίτσι με το αυτοκίνητό τους, δήλωσε ο Γκάσιτς.

Σύμφωνα με τα όσα είπε, οι ύποπτοι πήραν το πτώμα της κοπέλας, το τοποθέτησαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου, όπου φύλαγαν τα εργαλεία τους και οδήγησαν σε μια χωματερή όπου πέταξαν το πτώμα. Αντιμετωπίζουν κατηγορίες για σοβαρή δολοφονία.

Οι ύποπτοι παραδέχθηκαν τη διάπραξη του εγκλήματος, ανέφερε η αστυνομία στην ανακοίνωσή της.

«Ο πατέρας του κοριτσιού τους σταμάτησε με το αυτοκίνητό του και τους ρώτησε αν είδαν το κορίτσι και εκείνοι απάντησαν όχι», δήλωσε ο Γκάσιτς. «Ένας από τους άνδρες αργότερα μάλιστα συμμετείχε στην έρευνα», πρόσθεσε.

Ο Γκάσιτς ανέφερε ότι οι άνδρες πιθανότατα το μετέφεραν σε διαφορετική περιοχή.

Διαβάστε ακόμη: