H FrieslandCampina Hellas με το ΝΟΥΝΟΥ καινοτομεί για ακόμα μία φορά λανσάροντας στην ελληνική αγορά τις πρώτες συσκευασίες γαλακτοκομικών με Ουδέτερο Αποτύπωμα Άνθρακα! Η εταιρεία με ηγετική θέση στην αγορά των γαλακτοκομικών προϊόντων, θέτοντας ως βασικό πυλώνα ανάπτυξης και λειτουργίας της τη βιωσιμότητα, όπως αποτυπώνεται στην παγκόσμια στρατηγική της «Θρέφοντας έναν καλύτερο πλανήτη», αποδεικνύει έμπρακτα την εταιρική υπευθυνότητά της για το Περιβάλλον και την Κοινωνία.  

Οι νέες οικολογικές συσκευασίες γάλακτος ψυγείου και κρεμών γάλακτος αποτελούνται από 88% και 82% ανανεώσιμες φυτικές πηγές αντίστοιχα, όπως βιοπλαστικό από ζαχαροκάλαμο και χαρτί από υπεύθυνες πηγές ξυλείας, συμβάλλοντας στην εξοικονόμηση τουλάχιστον 399 τόνων πλαστικού από πετρέλαιο τον χρόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι το NOYNOY επενδύει σε οικολογικές συσκευασίες από το 2021, εξοικονομώντας συνολικά πάνω από 1.051 τόνους πλαστικού από πετρέλαιο έως και σήμερα.

Όλες οι νέες συσκευασίες, που κυκλοφορούν στα ράφια των σουπερμάρκετ από τον Σεπτέμβριο του 2023, φέρουν την πιστοποίηση του ανεξάρτητου φορέα Carbon Trust για το ουδέτερο αποτύπωμά τους, έπειτα από μέτρηση, μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και αντιστάθμισης των υπολειμματικών εκπομπών.

Παράλληλα, εφαρμόζονται νέα μη-αποσπώμενα καπάκια, που διευκολύνουν τη συλλογή και ανακύκλωσή τους μαζί με τις συσκευασίες μετά τη χρήση, συμβάλλοντας στην αποτελεσματικότερη διαχείριση των πλαστικών απορριμμάτων. Με αυτήν την αλλαγή, η εταιρεία εναρμονίστηκε με τη σχετική Ευρωπαϊκή νομοθεσία νωρίτερα από την προθεσμία που έχει οριστεί για τον Ιούλιο 2024. 

Η FrieslandCampina HellasNOYNOY με ευθύνη και συνέπεια δεσμεύεται για την εφαρμογή βέλτιστων πρακτικών εταιρικής λειτουργίας, υλοποιώντας στοχευμένα προγράμματα βιωσιμότητας με μετρήσιμα αποτελέσματα.

Διαβάστε ακόμη: