Γεννημένος στη Ζανζιβάρη (σαν σήμερα) στις 5 Σεπτεμβρίου του 1946, ο Freddie Mercury θα ήταν σήμερα 75 ετών.

Ο τραγουδιστής των Queen πέθανε πολύ νέος αφού έχασε τη μάχη με το AIDS πριν από 30 χρόνια.

Ωστόσο, η κληρονομιά του ως rock legend ζει και θα ζει καθώς οι θαυμαστές του σε όλο τον κόσμο γιορτάζουν τον βασιλιά τους μέχρι σήμερα.

Θέλοντας να τιμήσουν τη μνήμη του και το έργο του, τα επίσημα κανάλια Queen και Freddie Mercury στο YouTube μοιράστηκαν ένα απίστευτο βίντεο-αφιέρωμα του… αστεροειδή που λεγόταν Φρέντι Μέρκιουρι.

Το βίντεο ξεκινά με μια από τις πιο κλασικές συνεντεύξεις του Φρέντι, στην οποία μιλά για τον εαυτό του, την αγάπη αλλά και τη μουσική.

«Ίσως είμαι μία τραγική φιγούρα, δεν ξέρω γιατί. Αλλά υπάρχει ένα στοιχείο χιούμορ στο τέλος, ξέρετε. Σε αυτό βασίζονται ουσιαστικά και τα τραγούδια μου», ανέφερε ο Φρέντι και συνέχισε:

«Μου αρέσει να απολαμβάνω τον εαυτό μου και ποιος ο καλύτερος τρόπος από το να το κάνω αυτό στη σκηνή μπροστά σε 300.000 άτομα;».

To βίντεο συνοδεύεται από εικόνες και στιγμές του Φρέντι Μέρκιουρι πάνω στη σκηνή, ενώ έχοντας πάντα ο ίδιος την τελευταία λέξη παραδέχεται πως… «Θα κυκλοφορώ πάντα σαν ένας παπαγάλος από την Περσία (Persian popinjay) και κανείς δεν θα με σταματήσει, γλυκιά μου!»

Σημειώνεται πως το 2021 σηματοδοτεί όχι μόνο τα 75α γενέθλια του Φρέντι και τα 30 χρόνια από τον θάνατό του, αλλά και την 50η επέτειο των Queen.